Nieuws

Eerste stadscafé XL Overijssel op 6 april

Op 6 april ben je vanaf 19.30 uur van harte welkom in het eerste Stadscafé XL Overijssel in Zwolle. Het is het broertje van de lokale stadscafés die het afgelopen jaar al in veel steden zijn georganiseerd en die hebben bijgedragen aan een spontane stad waarin volop wordt samengewerkt voor initiatief van onderop. Dit Stadscafé XL bundelt deze kracht tot een echte Stadsbeweging waar je je inspiratie vindt, waar je van elkaar leert en met elkaar meedoet.

 

Monique van Haaf, gedeputeerde provincie Overijssel over Stadscafé XL: ‘De provincie Overijssel ziet in de steden de motor van de regionale economie. Steden zijn belangrijk voor het investeringsklimaat, de leefbaarheid, onze voorzieningen, de ruimtelijke kwaliteit et cetera. Daarom wil de provincie Overijssel aanhaken bij de initiatieven in de steden die ervoor zorgen dat de steden sterk blijven. En we willen deze initiatieven helpen als het hier en daar stagneert. Daar komt bij dat ook het vraagstuk leegstand in binnensteden, zeker waar dit een grote maatschappelijke impact heeft, voor de provincie een speerpunt is. Op een andere manier dan voorheen omgaan met initiatieven en leegstand is een nieuwe manier van ruimtelijk beleid maken. Dit wordt ook wel eens uitnodigingsplanologie genoemd. We willen hiermee bijdragen aan kwaliteitsverbetering en flexibilisering van binnensteden. Samen waarde maken! Daarom participeren we al in diverse lokale Stadscafés in Overijssel en ik hoop dat we met dit Stadscafé XL de weg samen vrij kunnen maken voor een krachtige stadsbeweging die ons in Overijssel verder brengt!’ 

 

Stadscafé XL Overijssel – 6 april 2016

 

Voor wie is het Stadscafé XL interessant?

Voor professionals, Raads- en Statenleden, wethouders, inwoners en ondernemers die actief willen meedenken aan binnenstadsontwikkeling.

 

AANMELDEN

Geef je op door je voor- en achternaam en mailadres te sms’en naar 0613826870 onder vermelding van “Stadscafé XL”. Je krijgt hiermee ook toegang tot alle leuke nieuwtjes en andere stadscafés in Overijssel op het online platform citymobs.

 

LOCATIE

Thomas a Kempis College Zwolle

Parkeren: op de parkeerplaats bij het provinciehuis, Luttenbergstraat 2, Zwolle

 

PROGRAMMA

 

19.30 uur: Opening

Opening van het Stadscafé XL door Jan Bart Wilschut met een introductie van Gooitske Zijlstra van Club Cele & Monique van Haaf van de provincie Overijssel. Wat is dat nu een spontane stad en hoe doe je dat?

 

19.45 uur: Martijn Aslander

Stand-up filosoof en zelfbenoemde hoogleraar organizonderkunde over de netwerksamenleving en ‘Nooit af’

 

20.30 uur: Pitches en marktplaats met:

  • Jeroen Hatenboer, Wethouder gemeente Enschede; Grootstedelijke herverkaveling en Agenda Centrum
  • Jon Hermans, waarnemend burgemeester Almelo; Complementaire steden en Binnenstadsatelier Twente
  • Monique van Haaf, gedeputeerde provincie Overijssel; Toolkit Stadsbeweging en Stadswerkplaats Hengelo
  • Jan Jaap Kolkman & Leo Hendriks, resp. wethouder gemeente Deventer en directeur Ieder1; Stadsgenerator en De Stadshof
  • Frans Holleman, directeur BPD; Adaptieve stad en Kamperpoort Zwolle

 

21.30 uur: Wrap-up

Rond de klok van half 10 gaat Jan Bart Wilschut in gesprek met de vijf pitchers om de oogst van de avond binnen te halen. De avond wordt vervolgens afgerond met een stevig gesprek met de zaal en met Monique van Haaf. Want we zijn ondertussen ook benieuwd wat een provincie kan betekenen voor de binnenstadsontwikkeling in de Overijsselse steden.

 

 

 

 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *