lezing

Update Stadhuiskwartier Deventer

UPDATE | 11-06-2015

Michiel Riedijk (Neutelings Riedijk), Dorte Kristensen (Atelier Pro) en Loes ten Anscher (Deventer Raamwerk) komen op 11 juni om 20.00 uur in Architectuurcentrum Rondeel bij elkaar voor een update over het nieuwe stadhuiskwartier in Deventer. Zowel de architectuur van de renovatie en nieuwbouw als het interieurontwerp en de kunsttoepassing zullen worden toegelicht.

 

Het Deventer Stadhuiskwartier is inmiddels duidelijk zichtbaar in de binnenstad. De bouwwerkzaamheden vorderen en de ruwbouw is bijna klaar. Dit is een mooi moment om met alle ontwerpers de stand van zaken te bespreken.

 

DONDERDAG 11 JUNI 2015

 

AANVANG LEZINGENAVOND:  20.00 UUR

 

LOCATIE: Architectuurcentrum Rondeel 

 

Michiel Riedijk, architect en directeur bij Neutelings Riedijk Architecten, die al een groot aantal aan culturele en openbare gebouwen op hun naam hebben staan, zal op deze avond het ontwerp nader toelichten. Het ontstaan van het ontwerp, de stedenbouwkundige inpassing, de verschillende gebouwdelen, de materialisatie, en ornamentering komen hierbij aan bod.

 

Dorte Kristensen, architect en directeur bij Atelier Pro, zal op deze avond voor het eerst haar interieurontwerp voor het nieuwe Stadhuiskwartier voor een breed publiek toelichten. Hoe raakte zij geïnspireerd door het architectonisch ontwerp van Riedijk? Welke ideeën en randvoorwaarden hebben het ontwerp beïnvloed?

 

Loes ten Anscher, Deventer kunstenaar, heeft in haar tijdelijke atelier heel hard gewerkt aan het Deventer Raamwerk. Voor haar kunstproject heeft ze het afgelopen jaar 2300 vingerafdrukken van Deventernaren – jong en oud – verzameld en in aluminium gegoten. De productieruimte op de hoek van de Nieuwstraat is inmiddels al weer gesloten. Hoe gaat het nu verder?

 

 

Voorafgaand aan de presentaties kunt u zich opgeven voor een bouwplaatsbezoek.

 

BOUWPLAATSBEZOEK DONDERDAG 11 JUNI 2015 | VOLGEBOEKT

 

Donderdag 11 juni 2015 om 18.30 uur en om 19.15 uur aan de Grote Kerkhof

 

Op donderdag 11 juni 2015 is de bouwplaats van het nieuwe Stadhuiskwartier te bezichtigen. De rondleidingen op de bouwplaats op 11 juni zijn volgeboekt.

 

Het Deventer Stadhuiskwartier is inmiddels duidelijk zichtbaar in de binnenstad. De bouwwerkzaamheden vorderen en de ruwbouw is bijna klaar.

 

In samenwerking met de gemeente Deventer en de BAM organiseert Architectuurcentrum Rondeel een bouwplaatsbezoek voor twee groepen à 20 personen. De eerste groep start om 18.30 uur bij Assenstraat 10 (BAM), de tweede groep start om 19.15 uur. De rondleidingen duren ca. 30 minuten. 

  

Architectuurcentrum Rondeel | Stromarkt 18c | 7411 PK Deventer

Openingstijden dinsdag t/m zondag van 13.00 – 17.00 uur

 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *