Agenda

EXPO | Zie de stad. Deventer in tekeningen 

 
EXPOSITIE | 01-03 TM 19-04

Op vrijdag 1 maart opent de Deventer kunstenaar Peter Paul Hattinga Verschure de tentoonstelling ‘Zie de stad. Deventer in tekeningen’ in Architectuurcentrum Rondeel. Aansluitend vindt bij boekhandel Praamstra de feestelijke presentatie plaats van het gelijknamige boek. Boek en tentoonstelling bieden een overzicht van zo’n dertig jaar Deventer stadsregistraties door Peter Paul Hattinga Verschure.  

 

02-03 t/m 19-04 | Expositie ‘Zie de Stad’

Hattinga Verschure ziet de stad Deventer als representatief voor de gemiddelde West-Europese stad van middeleeuwse oorsprong. Hoe klein Deventer ook is, het draagt alle elementen in zich die een stad tot stad maakt. Aan dat aspect van het werk van Hattinga Verschure is de tentoonstelling ‘Zie de stad’ gewijd, die van 1 maart tot en met 19 april wordt gehouden in Architectuurcentrum Rondeel in de Assenstraat. Tekeningen van Deventer, tekeningen van verschillende steden in binnen- en buitenland, kijkdozen en een video-installatie laten zien hoe iedere stad een unieke variant is van de archetypische stad. In de variant die Deventer heet, vindt de tentoonstelling aansluiting op het boek.  

 

1-3-2019 | Opening expositie en boekpresentatie 

15.30 uur: zaal open 

16.00 uur: opening expositie ‘Zie de Stad’, Architectuurcentrum Rondeel, Assenstraat 14 Deventer
16.45 uur: wandeling onder leiding van de kunstenaar naar boekhandel Praamstra 

17.00 uur: boekpresentatie, mogelijkheid om uw exemplaar te laten signeren 

18.00 uur: afsluiting/borrel 

 

Boek Zie de Stad, boekhandel Praamstra 

Zie de stad. Deventer in tekeningenHattinga Verschure heeft de stad geportretteerd in ruim tweehonderd tekeningen en enkele etsen en schilderijen. Hij neemt u mee langs de meest markante gebouwen en schemerigste hoekjes, over industrieterreinen en boerenakkers – plekken die uitnodigen tot rondleidingen door de tijd, door binnenwerelden van het geheugen, fantasie en herinneringen. De tekeningen vertellen verhalen zonder woorden. De tekenaar laat in zijn werk zien dat ook de minder voor de hand liggende plekjes hun bijzondere verhaal hebben. Plekjes in de stad die voor de één weinig betekenis hebben, roepen bij de ander heel persoonlijke herinneringen op. In het boek Zie de stad komt deze mensenstad tot leven zoals iedere inwoner en bezoeker haar zal herkennen. Het boek Zie de stad. Deventer in tekeningen ligt vanaf 2 maart in de winkel bij Boekhandel Praamstra. 

 

03-03, 24-03, 14-04 | Stadswandeling Zie de Stad

Op zondag 3 maart, 24 maart en 14 april om 14.00 uur geeft de auteur/kunstenaar een presentatie en een stadsrondleiding langs plekken in de stad waar tekeningen zijn ontstaan. 

 

18-04 | Lezing ‘Ondergronds werk uit: Zie de stad, Deventer in tekeningen’, Auditorium Stadhuis 

Peter Paul Hattinga Verschure en archeoloog Bart Vermeulen (gemeente Deventer) geven op 18 april een lezing waarin ze aan de hand van enkele tekeningen van de kunstenaar vertellen over zijn werk, het boek en de archeologische onderzoeken die ten grondslag liggen aan de tekeningen.  

Tentoonstelling: 2 maart tot en met 19 april 2019Gratis toegang. 

 

In het nieuws

 

Tentoonstelling Zie de stad rekent af met het uitgekauwde ‘mooie plaatjes’ 

 

Foto’s, tekeningen: Peter Paul Hattinga Verschure, www.pphv.eu

 

Praamstra  

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *