AgendaArchief agendaDeventer Architectuurprijs

01-11 | Uitreiking Deventer Architectuurprijs

Op 1 november a.s. is het dan eindelijk zover: de uitreiking van de eerste Deventer Architectuurprijs 2022 in MIMIK. We hebben er zin in en zijn enorm benieuwd. U kunt zich nu aanmelden voor dit evenement. Let wel: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Daarom horen we graag voor 28 oktober a.s. of u van plan bent te komen en met hoeveel personen.

Het is niet meer mogelijk om u aan te melden voor 1 november a.s.

LOCATIE: MIMIK
Achter de Muren Vispoort  8- 10
7411 SL Deventer
Parkeren: https://www.mimik.nl/contact

PROGRAMMA UITREIKING DEVENTER ARCHITECTUURPRIJS OP 1 NOVEMBER 2022

Wat kunt u op deze avond verwachten?

19.30 – 20.00 uur: Ontvangst

Vanaf 19.30 uur bent u welkom in MIMIK, de start van het programma is stipt om 20.00 uur. De presentatie van de avond is in handen van Judith de Geus.
Judith gaat met de gasten en de zaal in gesprek over de toekomst van Deventer. Ook na afloop van de uitreiking is er ruimte gelegenheid om in de bar met elkaar na te praten en te netwerken.

Judith de Geus

Judith de Geus is oprichter van Verhaal met Impact. Met dit bedrijf biedt ze verhalen een podium, die organisaties en de maatschappij toekomstgericht(er) maken. Ze organiseert events en is ook dagvoorzitter, zowel live als online.

Uitreiking prijs Kinderjury

We beginnen met de uitreiking van de prijs van de kinderjury. Deze leerlingen van de Montessorischool Oudaen in Deventer hebben samen geleerd over duurzaam bouwen en daarna gekeken waar een gebouw aan zou moeten voldoen en wat zij het mooiste gebouw vinden.

Marco te Brömmelstroet over de toekomst

Welke toekomst kunnen we onze kinderen bieden en hoe ziet die ruimte eruit, hoe gaan we om met de mobiliteit, die nu voor een belangrijk deel onze inrichting van de ruimte bepaalt? Dat zijn de vragen waar Marco te Brömmelstroet op in zal gaan.

Marco te Brömmelstroet is planoloog, universitair hoofddocent en directeur van het Urban Cycling Institute van de Universiteit van Amsterdam. Als wetenschapper onderzoekt hij de relaties tussen mobiliteit, de stad en de samenleving. Hij is op Twitter actief als @fietsprofessor.

Uitreiking Deventer Publieksprijs 2022

Daarna is het de beurt aan de publieksprijs. Het stemmen voor de Publieksprijs is nu in volle gang op onze website www.deventerarchitectuurprijs.nl. Voorkeuren tekenen zich al af, maar de eindsprint kan nog spannend worden. De publieksprijs wordt uitgereikt door twee dames, die Deventer door en door kennen: Ilse Roelofsen en Gerda Brugman.

Uitreiking van de Deventer Architectuurprijs 2022

De uitreiking van de juryprijs gebeurt door wethouder Rob de Geest op voordracht van de vakjury uit Groningen, samengesteld door Architectuurcentrum GRAS. De juryleden zullen aangeven wat zij vinden van de inzendingen en zullen adviezen meegeven voor de toekomst. Waar moeten Deventer op letten en welke ontwikkelstrategie moet worden gehanteerd?

DAP-jury met v.l.n.r. Peter Michiel Schaap (voorzitter), Lynke Koopal, Nanne Fokma, Kees van der Berg en Jurjen van der Meer.

En dan is het tijd om feestelijk met elkaar het glas te heffen.
Drie prijzen met drie invalshoeken, genoeg stof om met elkaar over na te praten. Deze avond is het sluitstuk van de Deventer Architectuurmaand, maar gelijk ook een start voor het gesprek over de architectuur en ruimtelijke kwaliteit in Deventer voor de komende jaren.

Wilt u alle projecten rustig nog eens bekijken?

De fietstocht langs alle achttien inzendingen blijft beschikbaar. Download de app en scan de QR-code op www.deventerarchitectuurprijs.nl.

Graag tot 1 november!

Jantine Sijbring
Directeur Architectuurcentrum Rondeel

Nog niet gestemd? Doe het nu!

Sponsoren en partners Deventer Architectuurprijs 2022

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *