Archief agendarondeel cinema

23-02 | Cinema Rondeel | The Proof of the Pudding

De eerste Cinema Rondeel in 2023 staat op de rol: The Proof of the Pudding van Herman Hertzberger. Dit portret van een sociaal architect wordt op 23 februari 2023, 20.00 uur, vertoond bij MIMIK in Deventer. De inleiding bij de documentaire wordt verzorgd door Daan Josee, CEO/architect bij Maas Kristinsson Architecten.

De 90-jarige architect Herman Hertzberger heeft een rijk werkzaam leven geleid. Al op jonge leeftijd verwierf hij internationale bekendheid als belangrijk vertegenwoordiger van de architectuurstroming structuralisme. Zijn gebouwen en ideeën zijn wereldberoemd en worden nog altijd bewonderd en bestudeerd.

In de documentaire The Proof of the Pudding leren we Herman kennen als een gedreven, humoristisch en bescheiden mens.

Het meest iconische gebouw van Herman Hertzbergers sociale visie, het voormalige Centraal Beheer-kantoor in Apeldoorn uit 1972, staat al jaren leeg en verloedert langzaam maar zeker. De documentaire volgt Herman en zijn opvolger bij AHH, Laurens Jan ten Kate, in hun strijd om een geslaagde transformatie tot woningen tot stand te brengen. Een transformatie die Herman altijd voor ogen heeft gehad.

In de documentaire noemt Herman de transformatie van Centraal Beheer ‘the proof of the pudding’. Maar de werkelijkheid blijkt weerbarstiger. Hermans idealisme botst met het hedendaagse rendementsdenken dat ruimte vooral als winstgevende vierkante meters ziet en niet zozeer als een ontmoetingsplek voor mensen. Daar is Herman niet naïef in, maar wel vasthoudend.

CINEMA RONDEEL: 23 FEBRUARI 2023, 20.00 UUR

Locatie: MIMIK, Achter de Muren Vispoort 8- 10, 7411 SL Deventer

Reserveren via MIMIK

REGIE | PATRICK MINKS
JAAR | 2022
DUUR | 100 MINUTEN
TAAL | NEDERLANDS GESPROKEN

‘Als architecten kunnen we een bijdrage leveren aan een herbergzame wereld. Een kleine bijdrage weliswaar, maar we moeten het wel doen.’

Herman Hertzberger

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *