Agenda

25 jaar Rondeel – vier met ons mee!

UITNODIGING JUBILEUMFEEST | 24-01 | 20.00 UUR | HET STORMINK

Architectuurcentrum Rondeel bestaat 25 jaar en viert dit samen met alle betrokkenen, vrijwilligers, vrienden, bezoekers, culturele partners, architectuurliefhebbers, sponsoren en samenwerkingspartners. Vier met ons mee op 24 januari en meld je snel aan!

De allereerste expositie van het Rondeel werd op 21 december 1994 geopend. Toen nog op onze start-uplocatie in het hart van Deventer, Achter de Muren Zandpoort. Inmiddels zijn we 25 jaar en vele exposities, bijeenkomsten en activiteiten verder…

Herinnert u zich nog onze eerste expositie ‘Orde en chaos in de stede(n)bouw’?  Of dat de Vijfhoek, ongeveer even oud als Rondeel, regelmatig op de agenda staat? Of festival Overvloed nadat Ruimte voor de Rivier opgeleverd was? Wat is uw mooiste herinnering van 25 jaar Rondeel? Laat het ons weten!

U bent van harte uitgenodigd om 25 jaar Rondeel samen met ons te vieren op vrijdag, 24 januari 2020 om 20.00 uur in Het Stormink, Storminkstraat 1 te Deventer. Inloop vanaf 19.30 uur.

Sprekers

Geheel in lijn en het karakter van het Rondeel zijn voor deze feestelijke avond een drietal interessante sprekers uitgenodigd, die ieder vanuit hun vakdiscipline, in korte presentaties een blik op de toekomst richten:

Agnes van den Berg

Agnes van den Berg spreekt deze avond over de mens en de beleving van architectuur en stedenbouw. In haar lezing bespreekt ze een selectie van voor architectuur en stedenbouw relevante kennis uit de omgevingspsychologie. Hierbij gaat ze vooral in op resultaten van drie onderzoekslijnen naar 1) beleving van architectuur; 2) sociaal ontwerpen; en 3) ‘biophilic architecture’

Agnes van den Berg
Agnes van den Berg

Agnes van den Berg is omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze is gespecialiseerd in onderzoek naar de gezondheidseffecten van groen in de leefomgeving. Van den Berg schreef talloze publicaties over dit onderwerp, waarin ze zowel ingaat op theoretische vragen (wat maakt natuur zo gezond? ) als op praktische aspecten (hoe kunnen we deze kennis toepassen in ruimtelijke ordening, zorg, en het onderwijs?).

Do Janne Vermeulen

De lezing van Do Janne Vermeulen met de titel ‘Verdichten in hout’ gaat deze avond over de ontwikkelingen van bouwen met hout in stedelijk gebied. Bouwen met hout heeft veel voordelen, waar de laatste tijd steeds meer aandacht voor is. Tegelijkertijd ligt er een enorme bouwopgave, waarbij verdichting binnen het bestaande stedelijk gebied onvermijdelijk is. Bouwen met hout kan hier een belangrijke rol in spelen.

Do Janne Vermeulen - Team V Architectuur
Do Janne Vermeulen

Do Janne Vermeulen is architect-directeur en medeoprichter van Team V Architectuur in Amsterdam. Ze is verantwoordelijk voor het ontwerp van een van de hoogste houten-hybride gebouwen ter wereld, het 73 meter hoge woongebouw HAUT in Amsterdam, dat momenteel in aanbouw is. Zij heeft als streven om bouwen met hout onderdeel te maken van de gangbare bouwpraktijk. Ook pleit Team V ervoor zo min mogelijk te slopen in alle projecten, zoveel mogelijk te renoveren en opnieuw te gebruiken. Hiermee heeft Team V een duidelijke visie over duurzaam bouwen, die de basis vormt in al hun werken.

Bernhard Lenger

Bernhard Lenger
Bernhard Lenger | Foto: Rob Stork

Bernhard Lenger is social designer en VPRO toekomstbouwer 2019. Hij vindt dat ontwerpers zich moeten bemoeien met het ‘ontwerp’ van de maatschappij. De inrichting van onze samenleving is namelijk ook een ontwerp en wat Lenger betreft is het de hoogste tijd voor een herontwerp.

Bernhard Lenger is geboren en getogen in het zuiden van Oostenrijk en studeerde af aan de Hogere Technische School voor Werktuigbouwkunde (specialisatie Industrieel Ontwerpen) in Ferlach. Hij vervolgde zijn opleiding aan de Design Academy Eindhoven. Voor zijn afstudeerproject ‘This is ecocide’ ontving hij de René Smeets Award voor de meeste professionele houding.

Daarnaast zorgen we uiteraard voor een gezellige avond met muziek, drankjes en hapjes, de nodige toespraken, dans en een heus ‘Rondeellied’.

Vier met ons mee!

Aanmelden jubileumfeest

De aanmelding voor het feest is helaas gesloten.

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

6 gedachten over “25 jaar Rondeel – vier met ons mee!

 • Carin Terpstra

  Is het nog mogelijk om morgenavond naar het Jubileumfeest te komen? Voor 1 persoon. Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Carin Terpstra

  Beantwoorden
  • Beste Carin Terpstra,

   We hebben je op de lijst gezet, je bent van harte welkom. Tot morgenavond!

   Met vriendelijke groet,
   Het rondeel webteam

   Beantwoorden
   • Ik zou graag ook nog willen komen. Is dat mogelijk?

    Met vriendelijk me groet
    René Wissink

    Beantwoorden
    • Beste René,

     Geen probleem, we zetten je op de lijst. Tot morgenavond.

     Met vriendelijke groet,
     Het Rondeel webteam

     Beantwoorden
  • Beste Erik,

   We zetten je op de lijst, tot vanavond!

   Met vriendelijke groet,
   Het Rondeel webteam

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *