AgendaArchief agendaoplevering

31-03 | Rondeel-oplevering | Gemeentehuis Voorst | VOLGEBOEKT

De gemeente Voorst heeft haar vernieuwde gemeentehuis in het Gelderse Twello in gebruik genomen. Het gebouw is ontworpen door De Twee Snoeken en heeft een volledig uit kalkhennep opgetrokken gevel; niet eerder is dit biobased materiaal op deze schaal in Nederland toegepast volgens het architectenbureau. Een bijzondere eerste Rondeel-oplevering in 2023 op 31 maart a.s. De interesse voor deze Rondeel-oplevering is zo groot, dat deze inmiddels is volgeboekt.

Het gemeentehuis in Twello heeft een gevel die volledig is gerealiseerd in kalkhennep. Voor het maken van het bouwmateriaal is in Groningen 13 hectare aan hennep geplant en na vier maanden geoogst. Stukjes van de houtachtige stengel (de scheven) zijn gemengd met kalk en water en vervolgens in een bekisting gestort.

Het gebouw heeft energiezuinige, gasloze installaties. Warmte en koude worden opgewekt door middel van een ijsbuffer. De gevel springt het meest in het oog, maar er is nog veel meer te vertellen over dit gerenoveerde gebouw. Hierover worden we bijgepraat door Ed Bakx, projectleider gemeente Voorst.

Programma 31 maart 2023

Locatie: Gemeentehuis Voorst, H.W. Iordensweg 17, 7391 KA Twello

14.30-15.00 uur : Inloop + ontvangst met koffie
15.00-15.30 uur : Presentatie in raadszaal
15.30-16.30 uur : rondleiding
16.30-17.00 uur : afsluiting met een drankje

Aanmelden Rondeel-oplevering – VOLGEBOEKT

Maximaal 30 deelnemers in volgorde van binnenkomst.

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *