Nieuws

Architectuurroute Stedendriehoek op de dag van de architectuur

ARCHITECTUURROUTE | 18-06-2016

Apeldoorn, Deventer en Zutphen organiseren op 18 juni a.s. gezamenlijk een architectuurroute in de Stedendriehoek. De route loopt langs projecten die in 2014-2015 zijn gerealiseerd en die de moeite waard zijn om hiervoor om te rijden. Als dit concept aanslaat, is het de bedoeling om deze architectuurroute elke twee jaar te organiseren.

 

 

De architectuurcentra Rondeel in Deventer en Bouwhuis in Apeldoorn en Attika Architecten uit Zutphen hebben het idee opgevat om een grootschaliger architectuurproject te gaan organiseren met als doel de kwaliteit van de architectuur in een breder verband in de gehele Stedendriehoek (Apeldoorn, Deventer, Zutphen, Voorst, Lochem, Brummen en Epe) onder de aandacht te brengen.

 

Er is inmiddels een groslijst samengesteld van een groot aantal bijzondere architectuurprojecten, die de moeite waard zijn om op te nemen in een speciale architectuurroute. Aan de hand van de ingeleverde documentatie en het beeldmateriaal van alle deelnemende architecten (bijna 50 architecten hebben zich inmiddels aangemeld) gaat een jury bestaande uit de architecten Frank van Unen, Maaike Westinga, landschapsarchitect Sandra Schuit en stedenbouwkundige Jos van Langen onder leiding van burgemeester Andries Heidema van Deventer (tevens voorzitter Stedendriehoek) een selectie samenstellen uit deze groslijst die vervolgens in een architectuurroute van de Stedendriehoek wordt opgenomen.

 

De architectuurroute, die in eerste instantie digitaal beschikbaar wordt gesteld, zal gebruikt kunnen worden voor iedereen die per fiets, auto of te voet van project naar project wil gaan.

 

ARCHITECTUURESTAFETTE | 18 JUNI 2016 

Op zaterdag 18 juni a.s. is het start- en eindpunt bij DokH2, waar wij te gast zijn bij de ontwikkelaars van het plan Steenbrugge Bemog en Le Clercq. Na de feestelijke opening door de juryvoorzitter burgemeester Heidema gaan belangstellenden samen met de geselecteerde architecten met bussen de route rijden.

 

Hoofdsponsor

Bemog / Le Clercq co-ontwikkelaar Steenbrugge

 

Sponsoren

Bouwsociëteit Stedendriehoek

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Gietema Wevers Notarissen

Ter Steege Vastgoed

Nijhuis Bouw

Aannemingsbedrijf Draisma

 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *