Nieuws

Cadeau aan de stad | 20 jaar Rondeel

Enige trots op 20 Jaar Architectuurcentrum Rondeel kan ons niet ontzegd worden. Zonder het initiatief en 20 jaar doorzetten en hard werken van voorzitter en architect Peter Ghijsen en de andere drie mensen van het eerste uur, programmaraadslid Jaco Remmelink, bestuurslid/ penningmeester Henk Oonk en coördinator Marion Lanting, was er geen Architectuurcentrum in Deventer geweest. Op het jubileumfeest op 29 mei 2015 werden zij in het bijzonder bedankt en in het zonnetje gezet. Mede dankzij hen, maar ook talloze andere vrijwilligers is er een lokaal dynamisch platform in Deventer e.o. ontstaan.

 

Dit platform biedt de gelegenheid om met elkaar in discussie te gaan over thema’s als ruimtelijke kwaliteit. Er zijn samenwerkingsverbanden ontstaan in het stedelijk netwerk van cultuur, vormgeving en ontwerp. 

 

Cadeau aan de Stad

Dit alles is een goede reden voor een jubileumfeest. Bij zo’n feest hoort een creatief cadeau, want over creëren gaat het nou juist bij Architectuurcentrum Rondeel. Hoe kan kennis en vakmanschap van architecten en beeldend kunstenaars ingezet worden voor de stad?

 

Cadeau voor de stad Deventer kwam tot stand met medewerking van:

 

Architecten

Kor Zijnstra, Nard Kools, Floris Klunder, Azra Didic, Erwin Schot, Tjeerd Hermsen, Haroen Martens en Huib Ribbens

 

Beeldend kunstenaars

Marieke de Jong, Valerie Ardini, Aukje Grouwstra, Jeroen van Westen, Ronald de Ceuster, Elise van der Linden, Wanda Schaap en Viorica Cernica

 

RivierStadLandschap

Dit jaar is het thema van het Architectuurcentrum Rondeel RivierStadLandschap. Aan de hand van dit thema is door de Programmaraad van het Rondeel gezocht naar een zevental locaties in de stad, die een relatie met water hebben en die in onze optiek een verfrissend idee kunnen gebruiken. Er is een zo groots mogelijk verrassingseffect beoogd door een architect en een beeldend kunstenaar aan elkaar te koppelen. Via loting zijn acht ontwerpduo’s ontstaan. Ook is via loting een locatie aan hen toegewezen. Met groot enthousiasme en creativiteit hebben de ontwerpduo’s samengewerkt en inspirerende ideeën ontwikkeld voor deze zeven locaties. Dit heeft geleid tot spannende resultaten.

 

CADEAU AAN DE STAD

  

 

 

 

  

Presentatie Cadeau aan de Stad

 

 

PERS 

 

Woensdag 27 mei 2015: Rondeel schenkt Deventer een cadeau | De Stentor

 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *