Agenda

De oplevering van woonzorglocatie Sint Jozef Deventer

DE OPLEVERING | 21-12 | 19.00 – 22.00

De nieuwe woonzorglocatie Sint Jozef van Carinova is de laatste Rondeel-oplevering van 2016. Architecten Albert-Jan Snijders (Rothuizen Architecten Stedenbouwkundigen) en Bart Aptroot (One Architecture) lichten woensdagavond 21 december de totstandkoming toe van dit centrum voor kleinschalig wonen, het nieuwe entreegebouw c.q. paviljoen en de restauratie van het monumentale hoofdgebouw naast het al in 2009 geopende monumentale Gezondheidscentrum Jozef. 

 

Vanuit Carinova vertelt regisseur vastgoed & huisvesting Gert Ligtenberg over hun visie op kleinschalige woonvormen. In het nieuwe Sint Jozef, dat 5 december is opgeleverd, is ruimte voor 96 bewoners in groepen van acht personen.

 

Woonzorggebouw

Architect Albert-Jan Snijders van Rothuizen Architecten uit Breda vertelt over zijn ruime ervaring met het ontwerpen van (woon)zorggebouwen en in het bijzonder over de bouw van deze woonzorglocatie: “Voor mij blijft het steeds weer een boeiende opgave omdat ik een mooi doel nastreef. Namelijk het realiseren van een huis voor kwetsbare bewoners, maar ook een efficiënte en prettige werkomgeving voor de betrokken organisatie.”

 

Entree- en hoofdgebouw

Bart Aptroot van One Architecture uit Amsterdam licht hun ontwerp voor het nieuwe entreegebouw c.q. paviljoen toe. Ook vertelt hij over de restauratie van het hoofdgebouw  dat nu wordt gebruikt als kantoor- en dienstengebouw. “Een transparant, overzichtelijk gebouw met veel glas en ruimte voor gezamenlijke kantoorruimten en flexplekken. Op veel plekken kijk je dwars door het gebouw, waardoor er ook veel daglicht naar binnen valt,” aldus de architect.

 

Programma 21 december 2016

19.00 uur: inloop. Entree vanaf de G. van Swietenstraat 15.

19.30 uur: start door programmaraadslid Frank van Unen.

19.35 uur: Gert Ligtenberg zal als opdrachtgever vertellen over de visie van Carinova op kleinschalige woonvormen.

19.50 uur: Albert-Jan Snijders van Rothuizen Architecten Stedenbouwkundigen spreekt over het woongebouw.

20.10 uur: Bart Aptroot van One Architecture over het hoofdgebouw en het paviljoen.

20.30 uur: bezichtiging van het complex.

22.00 uur: sluiting.

 

Deelname & aanmelden

Op 21 december kunnen 30 bezoekers het complex bezichtigen. Deelname in volgorde van aanmelding.  

Hier aanmelden voor de oplevering op 21 december

 

Parkeren

Als u met de auto komt, kunt u deze parkeren op het terrein van Carinova, dat toegankelijk is vanaf de G. van Swietenstraat 15 Deventer.

 

Een bijzondere impressie van de verbouwing in 2009 en de samenwerking van het Deventer Ziekenhuis, One Architecture, beeldend kunstenaar Berend Strik en Vanessa van Dam (signage). Winnaar van projectprijs van Elisabeth van Thüringen 2015. 

 

 

 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *