Agenda

AFGELAST | Bijzonder eerbetoon aan sloop van voormalig bankgebouw

Salut béton brut | 01-12 | AFGELAST

 

WEGENS ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN KAN HET EVENEMENT SALUT BÉTON BRUT MORGENAVOND 01-12-2016 NIET DOORGAAN!

 

 

Architectuurcentrum Rondeel heeft zijn locatie aan de Stromarkt verlaten voor een tijdelijk onderkomen in het Havenkwartier. Het voormalige bankgebouw wordt gesloopt. Zo’n ingrijpende verandering in de stad, waarbij een architectonisch icoon voorgoed verdwijnt, verdient aandacht vond het Rondeel. De Unlimited Dream Company – onder leiding van Paul Segers – is gevraagd door Rondeel en Kunstenlab om op bijzondere wijze de sloop te markeren met het project: Salut Béton Brut.

De Unlimited Dream Company realiseert donderdagavond 1 december (van 19.30 – 21.00 uur) een laatste eerbetoon aan het brutalistische vormgegeven gebouw aan de Stromarkt in Deventer waar het nieuwe bibliotheek centrum zijn plek krijgt. Een spektakel dat je niet wilt missen.

 

Paul Segers: “Dit uit de gratie gevallen juweel uit de gouden dagen van de brutalistische architectuur neemt mogelijk de laatste weerstand van ‘het andere’ mee in haar vroegtijdige destructie. Om te voorkomen dat dit het tragische effect zou zijn van een naar universaliteit strevende maatschappij wil de Unlimited Dream Company de afbraak van dit markante gebouw in goede banen leiden. Salut Béton Brut is een laatste eerbetoon aan dit architectonische icoon en een poging de geest van haar mentaliteit te verlossen.”

 

Deze performance wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer. Vanuit het beleid van Kunst en Openbare Ruimte versterkt de gemeentelijke adviesraad jaarlijkse een opdracht aan een kunstenaar om een ruimtelijke transitie te markeren.

 

De Unlimited Dream Company zal het werk uitvoeren op donderdag 1 december, van 19.30 – 21.00 uur, aan de Stromarkt in Deventer.

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *