Agenda

DEBAT: PLAN STADSASZONE DEVENTER, EEN VERLEIDING TOT CO-CREATIE

DEBAT: DONDERDAG 17 JANUARI 2013, 20.00 UUR

In Architectuurcentrum Rondeel presenteert de gemeente Deventer op 17 januari 2013 de structuurvisie ‘De Stadsaszone Deventer’. Het gaat over het gebied tussen het station en de A1 maar ook over de invloedsfeer daarvan op alle wijken rondom de binnenstad. Op deze debatbijeenkomst wordt aan burgers en professionals gevraagd een mening te geven en hun voorkeuren uit te spreken. Want de realisatie van het plan is gebaseerd op co-creatie.

 

Geen eindplaatje presenteren, maar faciliteren, samenwerken en regisseren. Dat is het voornemen van de gemeente Deventer zoals verwoord in de structuurvisie. Het plan is een ruimtelijke strategie voor economische ontwikkelingen. Samen met ondernemers, kennis- en onderwijsinstellingen en andere partijen heeft de gemeente deze nieuwe koers uitgezet met daarin de actieprogramma’s ‘Waardevast ondernemen’, ‘Meer dynamische stedelijkheid’ en ‘Slimme mobiliteit’. Nu is het tijd voor de volgende stap: Hoe gaan we dat doen, wie doet er mee en waar gaan we beginnen?

 

VERSLAG DEBAT PLAN STADSASZONE

Locatie: Architectuurcentrum Rondeel, stromarkt 18c, Deventer

PROGRAMMA

20.00 uur aftrap door Marco Swart, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Volkshuisvesting.

20.10 uur René Huls, projectmanager, over de gekozen strategie en de stap naar uitvoering.

20.45 uur Andries Geerse, stedenbouwkundige, zal het debat met de zaal aankondigen en de participatie daarin door de zaal toelichten.

21.00 uur Pauze 21.15 uur debat over co-creatie met Marco Swart, Jan Nakken (senior adviseur stedenbouw) en de zaal onder leiding van Andries Geerse.

21.45 uur afsluiting met een drankje.

De toegang tot de avond is gratis.

Zaal open om 19.30 uur.

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *