opening

Omdenken: Dansen op de werkvloer

OPENING | 24-01-2013

Ruim zes miljoen vierkante meter kantoorruimte staat leeg in Nederland, waarvan het overgrote deel permanent! Wat gaan we hiermee doen? Sloop, hergebruik voor huisvesten van starters of studenten of voor ‘het nieuwe werken’ van de talloze zzp’ers? Of maken we er met z’n allen een gezellige dansvloer van? In de reeks activiteiten rond het thema OMDENKEN, besteedt Architectuurcentrum Rondeel aandacht aan dit maatschappelijke en economische fenomeen.

 

OPENING: DONDERDAG 24 JANUARI 2013

Aanvang: 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur).

 

Toegang is gratis.

 

Locatie: Architectuurcentrum Rondeel, Stromarkt 18c, Deventer

 

In de expositieruimte van Architectuurcentrum Rondeel is de basisexpositie OMDENKEN aangevuld met voorbeelden van bijzondere en innovatieve transformaties van leegstaande kantoorgebouwen.

 

Tijdens de opening op 24 januari wordt vanuit verschillende invalshoeken de thematiek aan de orde gesteld.

 

Sprekers zijn:

 

  • Saskia Mulder, adviseur economie bij de gemeente Deventer, spreekt over de ‘richtinggevende notitie kantorenleegstand’ die uitgangspunten geeft voor een definitieve aanpak van de kantorenleegstand in onze stad. Hoe enthousiasmeert Saskia marktpartijen voor het transformatieprogramma?
  • André ter Huurne is adjunct directeur DTZ Zadelhoff, regio Oost-Nederland. Zijn inleiding geeft inzicht in de kansrijke, kanshebbende en kansloze kantoren die leeg staan. Hoe breng je het bestaande, veelal anonieme en verouderde aanbod samen met de nieuwe vraag waarbij wordt gezocht naar gebouwen met identiteit?
  • Sander Nelissen, senior architect bij Architectenbureau Wessel de Jonge, heeft ervaring met het transformeren van kantoorgebouwen. Spraakmakend is de verbouwing van het bekende GAK-gebouw in Amsterdam. Waar liggen de kansen en mogelijkheden en welke rol kan de architect in het transformatieproces spelen?
  • Marco Wubben en Berri de Jonge, projectmanagers bij Plegt Vos Projectontwikkeling, bespreken tenslotte de harde feiten: wat is de financiële haalbaarheid van diverse alternatieve transformaties en wanneer moet je overgaan tot afwaarderen en hoe doe je dat dan? Maar ook: hoe kun je een gebied upgraden?

 

Na de vier korte inleidingen is het woord aan de zaal. Andries van den Berg, lid van het OMDENK-team, zal leiding geven aan de inspirerende discussies. Daarbij moeten – door omdenken – voorstellen worden gedaan voor nieuwe transformatiemogelijkheden van Deventer kantoren.

Het jaarprogramma OMDENKEN loopt door tot 28 februari en is te zien in Architectuurcentrum Rondeel aan de Stromarkt 18c te Deventer (openingstijden: dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur).

‘Dansen op de werkvloer’ is onderdeel van het project OMDENKEN dat mede mogelijk werd dankzij extra bijdragen van de provincie Overijssel.

 

Verslag opening

 

VERSLAG DANSEN OP DE WERKVLOER

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *