featuredNieuwsverslag

Deventer heeft goud in handen, maar we moeten het wel verzilveren – aanbevelingen voor de gemeenteraad

Datum: 27 september 2023 in het stadhuis van Deventer, aanvang 19.00 uur

Op 27 september om 19.00 uur tijdens de openbare forumbijeenkomst van de gemeenteraad in het Stadhuis van Deventer overhandigt Architectuurcentrum Rondeel haar aanbevelingen voor de verstedelijkingsopgave van Deventer: 11.000 woningen in 2035. Die publicatie is de uitkomst van de vijf goede gesprekken die het Architectuurcentrum in de eerste helft van 2023 heeft georganiseerd. Die gesprekken gingen over de thema’s Mobiliteit, IJsselsprong, Hoger bouwen, Water en bodem sturend en Dorps verdichten.

We willen de gemeente en de gemeenschap helpen de juiste keuzes te maken met algemene aanbevelingen en de lessons learned op basis van de gesprekken over de vijf thema’s. We hebben gaandeweg de gesprekkenreeks een patroon van overkoepelende waarden en principes zien ontstaan, die ten alle tijden moeten gelden.

Maar ook de afzonderlijke gesprekken leverden per thema waardevolle inzichten en nieuwe perspectieven op. Het advies van Architectuurcentrum Rondeel is die kennis te gebruiken, te delen en elkaar te inspireren om samen een leefbare stad met een prachtig ommeland te behouden en te versterken: bouwen aan een gemeente waar we over honderd jaar nog trots op kunnen zijn.

Bent u benieuwd naar de aanbevelingen? In de volgende nieuwsbrief zullen we daar meer aandacht aan besteden.

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

2 gedachten over “Deventer heeft goud in handen, maar we moeten het wel verzilveren – aanbevelingen voor de gemeenteraad

 • Helaas kan ik niet aanwezig zijn bij de presentatie van de aanbevelingen voor de verstedelingsopgave. Gezien mijn betrokkenheid bij o.a de hoofdwegenstructuur en periferie vanuit het belang van ruimte voor lopen zou ik graag over het rapport beschikken.
  Is er digitale versie beschikbaar ? Zo ja dan zou ik daar graag over beschikken.
  Bij voorbaat dank!

  Met vriendelijke groet,
  Kees Zwaan

  Beantwoorden
 • R.Boogaard

  Mooie stappen vooruit met de Goede Gesprekken; hoop dat Gem.Deventer de aanbevelingen oppakt.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *