Agendafeaturedrondeel cinema

Cinema Rondeel: Documentaire ‘Post-Pandemic Public Spaces’

28 september om 20.00 uur in filmtheater Mimik, Deventer

Op donderdag 28 september presenteert Architectuurcentrum Rondeel de documentaire: ‘Post-Pandemic Public Spaces’ in filmtheater Mimik. De documentaire wordt ingeleid door Hanlin Stuer en Olivier Wiegerinck, beide masterstudenten aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft.

Na een pandemisch jaar, wereldwijd en met beperkingen, was het tijd om verder te kijken en ons af te vragen wat er nu is veranderd in de openbare ruimte. De drie Honours Program-studenten BSc, Hanlin Stuer, Olivier Wiegerinck en Matt van Kessel hebben meegelopen in de researchgroup ‘The Design of Public Space’ en hebben deze documentaire gemaakt. Het geeft een blik op de veranderingen in het denken over het ontwerp, de mobiliteit, de ongelijkheid en ons gedrag.

Tijdens de COVID-pandemie raakten de drie studenten gefascineerd door de impact van noodmaatregelen op het gebruik van de openbare ruimte. Hierdoor werden de noden en tekortkomingen in onze stedelijke omgeving flink uitvergroot. Het doel was om nieuwe perspectieven aan te reiken als mogelijk antwoord op deze uitdagingen. Het is een tijdsdocument geworden, waarvan later zal worden gezegd dat de COVID-19 crisis een aantal belangrijke transities in de openbare ruimte hebben versneld, maar ook voor belangrijke nieuwe uitdagingen heeft gezorgd. De visie op de toekomst van onze openbare ruimte komt thematisch naar voren vanuit acht boeiende interviews met Nathalie de Vries, Ton Venhoeven, Ellen van Bueren, Edzo Bindels, Annemieke Fontein, Lior Steinberg, Linda Zuiderwijk en Co Verdaas.

Je kunt een kaartje kopen voor deze documentaire bij filmtheater Mimik

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *