Algemeen

Digitale oplevering Oudheidkamer in Wijhe

Donderdag 27 mei a.s., om 20.00 uur, organiseert Architectuurcentrum Rondeel een ‘digitale’ oplevering van de Oudheidkamer in Wijhe. Dit keer – vanwege de coronapandemie – geen fysieke Rondeel-oplevering zoals u die van ons gewend bent, maar een digitale kennismaking met de inmiddels in gebruik genomen Oudheidkamer via het Zoom-platform.

Oudheidkamer in Wijhe

De Oudheidkamer is recent getransformeerd tot een appartementengebouw met zes woningen. Eigenaar van de Oudheidkamer, corporatie Salland Wonen, heeft die transformatie in beeld gebracht. De video tonen we op deze avond tijdens een Zoom-bijeenkomst. Architect van de transformatie, Marcia Mulder, is dan ook online aanwezig om e.e.a. toe te lichten en uw vragen te beantwoorden.

Naast de architect zijn ook de volgende sprekers aanwezig:

Oudheidkamer

De Oudheidkamer in Wijhe is een gemeentelijk monument en dankt haar naam aan de oudheidkundige vereniging die daar de laatste decennia gesitueerd was. Het pand dateert uit 1811 en heeft een rijke geschiedenis. Tijdens de bijeenkomt gaan we in op de geschiedenis en de legitimatie voor de nieuwbouw aan de achterzijde. Het waardestellingsrapport van Het Oversticht heeft hierin een belangrijke rol gespeeld en zullen we nader toelichten.

De digitale oplevering vindt plaats op donderdag 27 mei a.s. om 20.00 uur. U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier en ontvangt dan op 27 mei a.s. per mail een link waarmee u kunt deelnemen aan de bijeenkomst via Zoom.

Aanmelden voor de digitale oplevering:

    Naam*

    Om deel te kunnen nemen, ontvangen wij graag de e-mailadressen van de opgegeven deelnemers:

    Publiciteit is welkom! Deel dit via:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *