lezing

Workshop | Een baksteen is niet zomaar een steen

WORKSHOP | 15-06-2016 | 15.00 – 18.00 UUR

Woensdag 15 juni organiseert Architectuurcentrum Rondeel i.s.m. de Vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB) een workshop over de technische aspecten die een rol spelen bij het ontwerp en de realisatie van blijvend mooi metselwerk. Architect Martin Kleine Schaars en technisch adviseurs Arie Mooiman en Gerard Westenbroek van de KNB verzorgen de workshop.

 

Baksteen is een van de meest gebruikte materialen in de Nederlandse architectuur. Door de diversiteit aan kleuren, formaten en oppervlakten kan elk gebouw een karakteristieke uitstraling krijgen, van rustiek tot modern. Metselverbanden, voegkleuren en baksteen bieden ontwerpers een rijk repertoire om gevels door een bepaalde textuur, reliëf en plasticiteit de gewenste uitstraling te geven. Baksteen blijft vooral populair omdat het een betaalbaar, duurzaam en onderhoudsarm materiaal is, dat mooi oud wordt.

 

De workshop gaat over de technische aspecten die een rol spelen bij het ontwerp en de realisatie van blijvend mooi metselwerk. Informatie en aanbevelingen worden gegeven over onderwerpen als kleiwinning en het productieproces van baksteen, relevante baksteeneigenschappen en mortelkeuze, spouwmuurconstructies, dilataties, maatvoering en het belang van goede bouwkundige details.

 

WORKSHOP: WOENSDAG 15 JUNI 2016

 

Baksteen, mijn keuze?

De bekende Deventer architect en directeur van I’M Architecten, Martin Kleine Schaars, verzorgt een korte introductie, waarin hij zijn persoonlijke motivatie voor het bouwen met baksteen deelt.

 

Bouwen met baksteen

Technisch adviseurs Arie Mooiman en Gerard Westenbroek (KNB) geven een toelichting op het bouwen met baksteen met informatie over en aanbevelingen voor de juiste steen op de juiste plaats. Technische aspecten en goede bouwkundige details bij het gebruik van baksteen komen aan de orde deze middag.

 

Locatie: Architectuurcentrum Rondeel, Stromarkt 18c, 7411 PK Deventer

 

Deelname is gratis, aanmelden is verplicht:

 

MELD U HIER AAN

 

Doelgroep

architecten, bouwers, ontwikkelaars, afd. bouwen van de gemeente en bouwkundestudenten

 

Programma

15.00 uur Ontvangst met koffie/thee

15.25 uur Welkom

15.30 uur Baksteen, mijn keuze? – Introductie Martin Kleine Schaars

15.40 uur Bouwen met baksteen – Arie Mooiman en Gerard Westenbroek

17.30 uur Borrel

 

De workshop wordt aangeboden i.s.m. de Vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek.

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *