AgendaAlgemeenfeaturedNieuws

Een fijne zomer gewenstBeste allemaal,

We wensen iedereen – ontwerpers, bouwers, andere experts in de ruimtelijke ontwikkeling en inwoners van Deventer – een fijne vakantie toe! Heb een geweldige zomer vol rust, inspiratie en inzichten. Kijk, geniet en verwonder.

Ook Rondeel gaat er even tussenuit. In september zijn we er weer. Tot snel!

Groeten, ook namens het team van Architectuurcentrum Rondeel Deventer,

Jantine Sijbring
p.s.: Een aantal van onze  medewerkers hebben vakantietips voor u:

Jantine tipt het Beste Gebouw van het Jaar 2023: Jonas in Amsterdam. Jonas is een groot woongebouw en volgens de jury van de Beroepsvereniging Nederlandse Architecten (BNA) van binnen behaaglijk en avontuurlijk. Het winnende gebouw is ontworpen door Orange Architects in opdracht van Amvest. Het is een voorbeeld van duurzaam, betaalbaar en collectief wonen in een dichtbevolkte stad.

Arlinde heeft een suggestie bij slecht weer: bezoek een escaperoom in de Koepelgevangenis in Arnhem. Dan krijg je gelijk een rondleiding door de tussen 1882 en 1886 gebouwde gevangenis, ontworpen door Johan Metzelaar . Pak deze kans! Volgend jaar krijgt het (hoogstwaarschijnlijk) de invulling van een hotel.

Wilma tipt het op maar 1,5 uur van Deventer gelegen Osnabrück. ‘Rustig’ ondanks 165.000 inwoners. Daar staat ondermeer het indrukwekkende door de Amerikaanse architect Daniel Libeskind gebouwde Felix-Nussbaum-Haus. Voor een groene vibe aansluitend: de Botanische tuinen en het  Teutoburgerwald. 
Tip ons ook! Stuur ons gerust uw vakantie Architectuur tip per Facebook of Instagram en ’tag’ #rondeeldeventer.

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *