Agenda

Excursie Amsterdam – Architectuur in volkshuisvesting

Excursie Amsterdam – Architectuur in volkshuisvesting 

4 Juni van 8.00 tot 19.00, op – en uit stappen in Deventer (bus). 

Architectuurcentrum Rondeel organiseert op 4 Juni een dagexcursie naar Amsterdam met als thema de architectonische kwaliteit van woningen in het betaalbare segment

Sociale huur of betaalbare woningen worden vaak (ten onrechte) geassocieerd met weinig beeld- en/of woonkwaliteit. We nodigen u uit om mee te gaan op verkenning en in de praktijk te zien hoe hoogwaardige architectuur toegepast wordt in projecten die deels of volledig uit betaalbare woningen bestaan.  

We vertrekken ’s ochtends omstreeks 08:00 uit Deventer en nemen u mee naar de buurt Overhoeks in Amsterdam, waar we onder meer het project De Jakoba van Studio Ninedots zullen bezoeken. Vervolgens duiken we in de rijke traditie van volkshuisvesting in de Spaarndammerbuurt en de recente verrijking ervan met het gemengde woonblok Spaarndammerhart van ML_A en KorthTielens Architecten.  

Tussendoor lunchen we in Museum Het Schip: Amsterdamse School-architectuur van Michel de Klerk en krijgen we een toelichting op dit volkswoningcomplex in Amsterdam West. We sluiten de dag af met een borrel en terugblik voordat we weer in de bus stappen naar Deventer, waar we ’s avond naar omstreeks 19:00 weer aankomen. 

Deze excursie kost €80,-  Inclusief Lunch.  

Meld u nu aan met het aanmeldformulier. U ontvangt een factuur en na betaling is de aanmelding definitief. Er kunnen maximaal 30 mensen mee op volgorde van aanmelding. Inschrijving tot 30 April.

Aanmeld formulier excursie Amsterdam

    Aanmelden excursie:

    * Deelname in volgorde van aanmelding

    Publiciteit is welkom! Deel dit via:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *