rondeel cinema

Film ‘Der Traum vom Baumhaus’

CINEMA RONDEEL | 17-02-2015

Op dinsdagavond 17 februari opent Rondeel Cinema het nieuwe seizoen met de film van Beate Lendt: Der Traum vom Baumhaus.

 

Architect Frei Otto is vooral bekend van zijn Olympisch Stadion in München maar minder bekend is het project dat hij voor de IBA Berlijn in 1987 bouwde: de Ekohuizen. Het bijzondere project werd samen met 18 huishoudens ontworpen, die van te voren niet wisten wat het gebouw ging worden of kosten. Midden in Berlijn werd dit unieke project van zelfbouw gerealiseerd.

 

Binnen een basismodel (‘Baumhaus’) mochten de toekomstige bewoners volgens ecologische principes zelf hun huis ontwerpen/bouwen. Iedereen bouwde zijn droom binnen één complex, waardoor fascinerende gebouwen zijn ontstaan. Na 25 jaar stralen zowel architecten als bewoners nog steeds als ze het over hun droomhuis hebben: Frei Otto, Christine Kanstinger-Otto, Yona Friedman, Hermann Kendel.

 

DINSDAG 17 FEBRUARI 2015

AANVANG: 20.30 uur (duur van de film: 65 minuten, Engels ondertiteld)

LOCATIE: Filmhuis de Keizer, Keizerstraat 78, Deventer

 

TICKETS RESERVEREN OF TICKETS KOPEN

 

INLEIDING

Voorafgaand aan de film houdt Shai van Vlijmen, directeur-eigenaar van architectenbureau NarrativA in Utrecht om 20.30 uur een inleiding over ecologisch bouwen. Na afloop van de film om circa 22.00 uur volgt een kort verslag door Estella Franssen van de Vereniging Aardehuizen Olst over het aardehuizenproject in Olst.

 

TRAILER

Op Vimeo is een trailer beschikbaar van deze film.

 

 

 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *