Agenda

Hegius: nieuwe plannen uit de doeken

LEZING | 4-10-2020 | 13.30 UUR

Op 4 oktober presenteert een hoogwaardige line-up van sprekers de nieuwe plannen voor de transformatie van het monumentale Hegius-gebouw aan de Nieuwe Markt: architect van o.a. Museum MORE Hans van Heeswijk, Koos Hoogland (voorzitter EICAS Deventer) en Boudewijn Wijnacker (Adviseur Erfgoed gemeente Deventer). Bent u ook benieuwd hoe het eruit gaat zien?

Hans van Heeswijk, Koos Hoogland en Boudewijn Wijnacker vertellen ieder vanuit hun eigen professie over de transformatie van het voormalige gymnasium ‘Het Hegius’ aan de Nieuwe Markt. Naast het museum EICAS (European Center for Contemporary Art and Science) realiseren Gabriel Bosch en Meindert Pesman van 1618 Vastgoed bijzondere stadsappartementen in het gebouw. De Amsterdamse architect Hans van Heeswijk tekende voor het ontwerp in Deventer – hij is o.a. bekend van hoogwaardige museumontwerpen voor MORE in Gorssel en Ruurlo en het entreegebouw van het Van Gogh Museum in Amsterdam. Koos Hoogland staat aan de wieg van het Deventer museum voor hedendaagse kunst met name van de ZERO-beweging waar het raakvlak tussen kunst en wetenschap centraal staan. Boudewijn Wijnacker, adviseur erfgoed bij de gemeente Deventer, kent als geen ander de geschiedenis en de monumentale waarde van het vroeg-naoorlogse pand uit 1954.

Gereduceerd tarief EICAS pop-up

De afsluiting van de middag vindt plaats bij het EICAS museum aan de Polstraat 6a. Ter gelegenheid van deze dag biedt EICAS het bezoek voor een gereduceerd tarief € 5,- aan, een uitgelezen kans om deze bijzondere kunst te bezoeken.

Aanmelden verplicht via Rondeeldeventer.nl!

In verband met Covid-19 is een beperkt aantal plekken beschikbaar en aanmelden via de website van het Architectuurcentrum Rondeel verplicht. U wordt door ons in 3 kleine groepen ingedeeld met 1,5 m afstand. Bij de aanmelding wordt een bijdrage van € 5,- voor EICAS in rekening gebracht.

Programma 4 oktober 2020

13.30 uur               
Inloop Hegius, Nieuwe Markt 23, Deventer
14.00 uur               
Ontvangst door Architectuurcentrum Rondeel en 1618 Vastgoed
14.10 uur               
zaal 1 ­– Hans van Heeswijk – Koos Hoogland – Boudewijn Wijnacker
zaal 2 – Koos Hoogland – Boudewijn Wijnacker – Hans van Heeswijk
zaal 3 – Boudewijn Wijnacker – Hans van Heeswijk – Koos Hoogland
15.10 uur        
naar EICAS
15.20 uur
afsluiting met een borrel en bezoek pop-up EICAS

Ook wij houden rekening met de coronamaatregelen. Meer weten? Covid-19-maatregelen

AANMELDEN

Het is niet meer mogelijk om u aan te melden voor deze bijeenkomst. We zijn volgeboekt.

Kijk voor meer informatie over de sprekers op:

www.hethegius.nl | www.eicas.nl | www.heeswijk.nl

Transformatie Hegius Deventer
Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *