expo

Het rendement van architectuur

13 april 2006 t/m 9 juli 2006

Met het oog op de nieuw te ontwikkelen bedrijfsterreinen zoals Linderveld en Epse Noord en de revitalisering van de huidige bedrijfsterreinen in Deventer, besteedt Architectuurcentrum Rondeel met deze tentoonstelling aandacht aan bedrijfsgebouwen.

 

 

Tentoongesteld worden 7 Deventer bedrijven die zich hebben ingespannen om van de bedrijfshuisvesting iets bijzonders te maken: Koninklijke Auping, Uitgeverij Davo, Heineken Brouwerijen, Drukkerij Thieme, Piramid Connections, Pouw Deventer, Wijnkoperij Slot-Kleverkamp.

 

Wat betekent het voor deze bedrijven om in een bijzonder bedrijfspand te zitten? Weegt de investering op tegen het rendement? Tevens worden nationale en internationale voorbeelden getoond van bedrijfsgebouwen die icoon zijn geworden voor het desbetreffende bedrijf en waaruit blijkt hoe krachtig bijzondere architectuur voor bedrijven kan werken.

 

OPENING: 13 april 2006, 19.30 uur

 

De tentoonstelling zal worden geopend door twee sprekers: Ir. Martijn de Liefde, directeur Kgotla bv, Adviesbureau voor strategieontwikkeling bij bedrijven, waarbij een universele aanpak wordt gehanteerd ter bevordering van de identiteit van bedrijven met als doel bedrijfsprocessen te versterken. Integraal huisvestingbeleid speelt een centrale rol in dit proces. Martijn houdt een lezing over bedrijfsmatige overwegingen om te investeren in architectuur en vormgeving.

 

Ir. Stef van der Gaag, directeur van Kaap3 ontwerpbureau voor Landschap, Stedenbouw, Infrastructuur te Den Haag. Hij gaat in op de zin en onzin van architectuur op bedrijfsterreinen. En hoe de lelijkheid van bedrijfsterreinen bedwongen kan worden.

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *