AgendaNieuws

Kaartverkoop gestart voor Dé Nacht van Biobased Bouwen!

Dé Nacht van Biobased Bouwen

In Filmtheater Mimik, Achter de Muren Vispoort 8-10 in Deventer

Kaartverkoop/ticketlink: https://www.mimik.nl/agenda/de-nacht-van-biobased-bouwen

Er staan veel biobased bouwprojecten op stapel, zijn net opgeleverd of in voorbereiding. We staan op het kantelpunt van pilotprojecten naar biobased als de normale manier van bouwen. Tijd voor Dé Nacht van Biobased Bouwen.

Tijdens deze avond/nacht gaan we op inspirerende en feestelijke manier de successen van Biobased Bouwen vieren met een verrassend programma waarbij ‘verbeelding en verlangen’ de hoofdrol spelen.

Speciale aandacht gaat uit naar de koplopers die door heel Nederland al volop bezig zijn en successen hebben geboekt met biobased ontwerpen en bouwen. Dé Nacht is interessant voor iedereen, die verlangt naar een duurzame toekomst en in het bijzonder ook voor opdrachtgevers in de bouwsector, eindgebruikers, ontwerpers, verwerkers, architecten.

Keynote-sprekers nemen je mee in hun dromen en ambitie, relevante kunstenaars laten je proeven aan een nieuw verlangen, opzwepende livemuziek laat het geluid van biobased materiaal door het gebouw klinken. Tussendoor zullen een aantal mensen op de zeepkist gaan staan om bijdrage aan de biobased ontwikkeling te delen.

Natuurlijk eindigen we met een feestelijke borrel om te proosten op de mogelijkheden die biobased bouwen ons biedt.

Acteur/presentator Paul R. Kooij leidt ons door de avond. In het programma o.a. Pascal LeBoucq (Company New Heroes), Jan Willem van de Groep (Building Balance), Merlijn Twaalfhoven (o.a. Turnclub), Jalila Essaïdi (BioArtLab), Ad Kil (Ro&Ad Architecten) en HIIIT (v.h. Slagwerk Den Haag) en …. misschien ook een internationale gast.

Dé Nacht van Biobased Bouwen is een coproductie van Architectuurcentrum Rondeel samen met de gemeente Deventer, Architectuurcentrum Bouwhuis in Apeldoorn, de gemeente Apeldoorn, BNA/Netsted, Boeren voor Biobased Bouwen, regio Stedendriehoek en vele anderen.

Paul R. Kooij verzorgt de presentatie tijdens de Nacht. Paul is acteur en speelde in veel producties, onder andere in de film Ja Zuster, Nee Zuster als boze buurman. Paul heeft bijzondere belangstelling voor het biobased bouwen. Hij verzorgde rondleidingen door het paviljoen Exploded View van de Company New Heroes op de Floriade in Almere.

Keynote 1. Pascal LeBoucq Pascal is mede-eigenaar en hoofd Design bij de Company New Heroes, het bedrijf dat toonaangevend is bij de ontwikkeling en toepassingsmogelijkheden van biobased bouwmaterialen. Naast ontwerper is hij ook theatermaker.

Keynote 2. Jalila Essaïdi (foto- Mike Roelofs) Jalila is een Nederlandse kunstenaar en ondernemer, gespecialiseerd in de combinatie van moderne biotechnologie met biologische kunst. Zij heeft naam gemaakt met haar werk Bulletproof Skin. Tijdens de Nacht geeft ze op basis van haar kennis een blik op de toekomstige biobased bouwontwikkelingen.

Keynote 3. Ad Kil is architect bij Ro&Ad Architecten en samen met zijn compagnon Ronald Koster wil hij de wereld mooier, schoner, vruchtbaarder en vooral leuker maken. Die missie wordt vertaald in inspirerende gebouwontwerpen, die hij tijdens de Nacht graag laat zien.

Keynote 4. Merlijn Twaalfhoven   Merlijn is naast professioneel violist ook de drijvende kracht achter The Turn Club. Hij ziet hoe de wereld snakt naar meer visie en creativiteit bij de grote problemen die er zijn. Elke dag denkt hij na over manieren om de rol van kunstenaars in de samenleving te vergroten en nu zal hij dus zijn visie en creativiteit loslaten op de biobased bouwtoekomst.  
Muziek van HIIIT: “Het geluid van biobased” (foto Bart Grietens)
 
Tijdens de Nacht is er ruime aandacht voor muziek. HIIIT uit Den Haag, voorheen Slagwerk Den Haag heeft zich verdiept in het geluid van biobased bouwmaterialen en een aantal composities gemaakt, die ze tijdens de Nacht zullen laten horen.
Jan-Willem v.d. Groep:
 
Jan Willem van de Groep werkt als programma-regisseur aan Building Balance, een programma dat biobased bouwen moet stimuleren, versnellen en opschalen.

En tussendoor zullen een aantal mensen op de zeepkist klimmen en in 5 minuten aangeven hoe zij aankijken tegen de ontwerpuitdagingen op basis van het biobased bouwen.

U kunt uw kaartje kopen bij Mimik.

Dé Nacht van Biobased Bouwen mimik.nl
Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *