AgendaArchief agenda

25-03 | Klimaatforum Deventer 2022

Samen met het Duurzaamheidscentrum Deventer geeft Architectuurcentrum Rondeel inhoud aan het Klimaatforum 2022 op vrijdag 25 maart en zaterdag 26 maart 2022. Samen, dus ook graag met jou, willen wij aan de slag met het klimaat. Praktisch, optimistisch en met humor.

Vrijdag 25 maart a.s. kun je als geïnteresseerde luisteren en meepraten over een drietal onderwerpen rond het thema klimaat dat Architectuurcentrum Rondeel in Deventer organiseert:

Wat is de waarde van groen in de stad en wat is de impact van de klimaatverandering en hittestress op (nieuwe) ontwikkelingen in Deventer?

We vinden het belangrijk dat deelnemers uit alle geledingen hierbij aanwezig zijn. Van wijkbewoner tot bestuurder, van student tot adviseur, van bedrijf tot overheid. Meld je hieronder (via de button aanmelden) aan, er zijn maximaal 50 plaatsen!

Het programma op 25 maart 2022 ziet er zo uit:

  • 16.30 uur: het auditorium, stadhuis Deventer, is open
  • 17.00 uur: opening

  • 17.10 uur: presentatie door Elisabeth Ruijgrok, omgevingseconoom bij Witteveen + Bos Rotterdam

TEEB, The Economics of Ecosystems and Biodiversity

Redeneren over en berekenen van de baten van groen. Je krijgt hiermee inzicht in de waarde van groen in de stad en verkrijgt daarmee argumenten om de juiste maatregelen te nemen. Zo ontdek je dat groen bijdraagt aan onder andere een betere gezondheid, een betere waterhuishouding, meer recreatiemogelijkheden en nog veel meer.

  • 18.30 uur: warme maaltijd

  • 19.30 uur: Opening avondprogramma door Ron König, burgemeester gemeente Deventer.

  • 19.40 uur: Uitwisseling Deventer-Tirana, presentatie studenten Saxion

De presentatie van de studenten van Saxion betreft een vergelijking van groene structuren en klimaatverandering in relatie tot de ruimtelijke omgeving.

Deze studie is onderdeel van een groter project om een vergelijking te maken tussen maatschappelijke en ruimtelijke ontwikkelingen in Tirana en Deventer. De andere thema’s zijn: jongeren in/en de publieke ruimte, ruimte en mobiliteit en extra verdieping jongeren.
De studie is ontstaan ter voorbereiding op een studiereis en als kennismaking tussen Saxion Lectoraat en Rondeel.

  • 20.25 uur: Hittestresskaart Deventer, presentatie door Liesbet Timan, adviseur water en klimaatadaptatie, gemeente Deventer

Aan de hand van de zogenoemde hittestresskaart gaan we in op wat we als gemeente doen om de kans op hittestress te verminderen. Waar kijken we naar in bestaand stedelijk gebied en hoe wordt hier rekening mee gehouden bij nieuwe ontwikkelingen in de stad? Daarnaast wordt de mate van hittestress ook beïnvloed door gebouwkenmerken en gedrag, bijvoorbeeld de wijze waarop een woning kan en wordt geventileerd. Hoe gaan we dit als gemeente Deventer onder de aandacht brengen? 

  • 21.10 uur: plenaire discussie aan de hand van stellingen o.l.v. moderator

  • 21.25 uur: afsluiting en drankje

LOCATIE: AUDITORIUM STADHUIS DEVENTER

Vrijdag 25 maart a.s. vindt het forum plaats bij het auditorium stadhuis Deventer, Grote Kerkhof, 7411 VA Deventer,  de locatie is open vanaf 16.30 uur.

Aanmelden voor 25 maart 2022

Meld je snel aan, er zijn maximaal 50 plaatsen!

aanmelden

Programma 26 maart en 31 maart 2022

Zaterdag 26 maart organiseert het Duurzaamheidscentrum Deventer een vervolgprogramma met lezingen en discussies.

Op 31 maart a.s. vertoont MIMIK de film ‘2040 Join the REGENERATION’.

Lees meer over het programma op 26 maart en 31 maart a.s.

Mede mogelijk gemaakt door:

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *