Nieuws

LIVEBLOG | Leven in de digitale wereld in Rondeel

Vanaf 13 oktober zijn we ook live vanuit het tiny house met een liveblog. 20 uur alleen maar beschikking hebben over de digitale wereld? Hoe ervaar je dat? Volg de verhalen van de deelnemers aan het experiment.

Meer info over het experiment vind je hier: https://www.rondeeldeventer.nl/agenda/690-deventenaren-beleven-digitale-wereld-in-tiny-house

Zaterdag 13-10 liveblog

Blog door deelnemer aan het experiment: Yvonne Neppelenbroek

Meest recente updates staan bovenaan:
 

13-10 | 22.00 UUR

Inmiddels meer dan 8 uur live via blog, livestream op YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Vlm7u5jbLgw&feature=youtu.be) en allerlei sociale media. Het blijft gek dat mensen me al de hele dag kunnen volgen en zien terwijl ik eigenlijk alleen maar achter mijn laptop zit en communiceer over dit experiment. Net mijn bed opgemaakt op de vide… en de pijp is leeg om nog veel te delen. Moet mijn logboek ook nog vullen. 😉 Morgenochtend kom ik nog even live.

 
 

13-10 | 19.30 UUR

 

Ondertussen heb ik in het tiny huis een lekkere salade klaargemaakt en een poll live gezet op de Rondeel-pagina op Facebook en via het Twitter-account van Rondeel over het experiment. Ik ben benieuwd naar jullie reactie: https://twitter.com/RondeelDeventer

13-10 | 17.00 UUR LIVE UPDATE

 
Inmiddels is het 17.00 uur en zit ik, Yvonne Neppelenbroek, 3 uur in het tiny house en ben alleen maar aan het delen en communiceren over het Rondeel-experiment via livestream, liveblog, Twitter, Facebook en de website rondeeldeventer.nl aan het bijhouden…
Yvonne Neppelenbroek

 

Dus alleen maar bezig in die digitale bubble vanuit Rondeel om mensen te bereiken en te ervaren hoe dat is. En dat terwijl ik afgelopen maanden de sociale media juist heb vermeden vanuit privé en zakelijk. Als je zo ‘opgesloten’ zit, is het een vreemde gewaarwording om de ‘echte’ wereld te missen. Zeker op zo’n prachtige zonnige dag. Op de achtergrond hoor ik buiten mensen genieten in de tuin tussen het Rondeel en het Deventer stadhuis, een prachtige binnenplaats. Dus echt alleen in de digitale bubble zit ik dus eigenlijk zo niet. Want de ‘echte’ wereld hoor ik toch nog op de achtergrond en dat ervaar ik als contact met de buitenwereld.
 

EVEN CONCREET OVER HET EXPERIMENT

 
Bij Rondeel is de slimme stad het thema dit jaar en dit experiment is daarvan een onderdeel. Bijna iedereen staart namelijk een groot deel van de dag naar een beeldscherm van een mobiel, computer of laptop. Ook ik en zeker door met mijn werk als (web)redacteur en communicatiemedewerker (op afroep). Steeds minder zijn we ons bewust van de fysieke ruimte om ons heen. Is het niet zo dat we de ‘echte’ fysieke wereld eigenlijk niet meer nodig hebben? Is die virtuele werkelijkheid mooier? Deze zuigt ons in ieder geval helemaal op. We vergeten waar we zijn en bewegen minimaal. En heeft de moderne mens wezenlijk minder woon- en leefruimte nodig dan een halve eeuw geleden? Dat vragen we ons af als architectuurcentrum.
 
De vraagstelling bij dit experiment is: ‘Heb jij de fysieke leefruimte nog nodig? Of voldoet jouw digitale wereld?’ Ik ben erg benieuwd hoe jullie dat ervaren. Ik zal er nog een poll aan wijden de komende uren en hoop dat jullie reageren.
Wordt vervolgd…
 
 

13-10 | 14.00 UUR | LIVE UPDATE

 
Hoi, Als tweede proefpersoon is mijn tiny house experiment gestart. Ik ben Yvonne Neppelenbroek en ben me nu aan het installeren. Heb al even een videorondje gemaakt in het tiny house waar ik de komende 20 uur verblijf. Je kunt ‘m hier of gewoon in de stream van de facebookpagina van Rondeel bekijken: https://www.facebook.com/rondeeldeventer/videos/149914449297511/
 
De bedoeling is dat ik de komende dag iedere drie uur een vragenlijst beantwoord hoe ik mijn opsluiting ervaar in Rondeel. Wetende dat het buiten een prachtige dag is en dat ik alleen maar kan delen en niet van het prachtige weer in onze prachtige stad kan genieten is een vreemde ervaring.

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *