Nieuws

Mariska van der Ziel nieuw gezicht bij Rondeel 

 

Mariska van der Ziel is in oktober gestart bij Architectuurcentrum Rondeel. Samen met directeur Ulrike Weis ten Elsen coördineert ze de Rondeel-activiteiten om architectuur en stedenbouw in Deventer en omgeving op de kaart te zetten en de discussie erover te stimuleren. Daarvoor was ze als programmaraadslid al bij Rondeel betrokken. 

 

Mariska (47) is zelfstandig architect en woont inmiddels een kleine vier jaar met veel plezier in Deventer. Haar werkzaamheden op de woensdag en een dagdeel op donderdag bij Rondeel zijn een mooie aanvulling op het zelfstandig ondernemerschap, vindt ze.   

“De betrokkenheid en verbinding met collega’s ervaar ik als erg plezierig. Bij Rondeel werk ik aan kortlopende projecten waar ik direct bij betrokken ben.” Ze voegt daaraan toe: “Ik hou van projecten die verrassen, die uitnodigen tot nadenken en het met elkaar in gesprek gaan over ontwikkelingen in de stad en samenleving.”  

 

We zijn benieuwd wat architectuur en stedenbouw voor haar betekenen. Mariska: “Architectuur en stedenbouw gaan voor mij over het creëren van plekken waar mensen zich ‘thuis’ voelen en met plezier wonen en werken. Het gaat over de ‘menselijke maat’ en ‘maatwerk’. Wat op de ene plek past, vraagt op een andere plek weer om een totaal andere benadering, oplossing of vorm. Die ‘gelaagdheid’ in (ruimtelijke) vormgeving is wat mij boeit en inspireert.”  

  

Programma 2019 

Samen met de programmaraadsleden en het bestuur gaan Ulrike en Mariska ook in 2019 weer werken aan een gevarieerd programma. Het komende jaar staat in het teken van Sustainable Land Use. Actuele ontwikkelingen leggen beslag op het ruimtegebruik, bijvoorbeeld voor windmolens en zonnevelden of voor vernieuwende woonvormen. Hoe verhoudt zich de nieuwe ruimtevraag tot de huidige functies van stedelijk wonen en agrarische functies op het platteland? 

We wensen u fijne feestdagen en zien u graag weer in 2019!

 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *