expo

Mudscapes | Fotowerken Erwin Zijlstra

ZOMERETALAGE | JULI EN AUGUSTUS 2015

Erwin Zijlstra: “Tijdens het fotograferen voor het project ‘Ruimte voor de Rivier’ bij Deventer kwam ik allerlei modder- en kleistructuren tegen. Deze waren toevallig ontstaan door de graafwerkzaamheden of door de rivier zelf. Verbaasd door de diversiteit en schoonheid begon ik ze te fotografen. Het struinen door de uiterwaarden verhoogt de concentratie en aandacht voor deze details.”

 

Het zijn eigenaardige structuren en patronen die – losgeweekt van de omgeving – vervreemdend werken. Niet duidelijk is de schaal van het getoonde. Het lijken luchtfoto’s van vreemde werelden, of soms juist uitvergrootte details.  Zie je vooral de landschappelijke werking of de abstractie zoals in de materieschilderkunst.? De verscheidenheid in kleur van de klei/modder is opmerkelijk. Dat is niet alleen terug te vinden in de foto’s, maar ook terug te zien in de kleimonsters die ik verzameld heb.

 

De opening is dinsdag 30 juni om 20.00 uur.  Aldaar kun je zelf een monster scheppen en meenemen.

 

Erwin Zijlstra is sinds 1989 actief als professioneel fotograaf en voert opdrachten uit in heel het land. Daarnaast maakt hij autonoom werk. 

 

De werken zijn te koop bij de fotograaf.

 

 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *