expo

ONE SIZE FITS ALL

1 april – 16 mei 2004 

Typografisch design – belettering en bewegwijzering – van gebouwen wordt vaak ondergewaardeerd. Zelden krijgt het dezelfde aandacht als het gebouwontwerp, terwijl een integrale benadering juist prachtige resultaten kan opleveren voor zowel het gebouw als de omgeving waarin het staat. Reden voor Architectuurcentrum Rondeel om deze tentoonstelling te wijden aan de synergie tussen typografisch design en architectuur.

 

Om dit onderwerp in al zijn facetten te tonen, is besloten om de tentoonstelling te beperken tot één markant gebouw waarin typografie en architectuur elkaar ontmoeten en versterken. Het Luxor theater in Rotterdam – van de architect Peter Wilson (Bolles + Wilson, Münster) – behoort op dit moment tot het meest geslaagde voorbeeld van een volledig integrale benadering van gebouwontwerp en typografisch design (belettering en bewegwijzering). Daardoor is het gelukt om de identiteit van Luxor te vertalen naar zowel het gebouw als naar alle andere visuele uitingen.

 

Samen met de architect en de opdrachtgever ontwikkelde het Rotterdamse bureau L5 concept design management een eigenzinnig en flexibel letterfont dat de naam Luxor heeft meegekregen. Het is een lettertype dat alle ruimte benut die het geboden wordt. ONE SIZE FITS ALL is dan ook de titel van deze tentoonstelling.

 

Opening 1 april 2004 om 19.30 uur

 

Architect Peter Wilson (Bolles + Wilson), Rob Wiegman (Luxor Theater) en Rob Smith (L5) geven een voordracht over deze bijzondere samenwerking en de opmerkelijke uitkomst(en) daarvan.

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *