expo

Reanimatie wederombouw

15 januari – 2 maart 2004

Een tentoonstelling over de stedelijke herstructurering van wijk 4.

 

De realisatie van de uitbreidingswijk De Vijfhoek nadert zijn afronding en nieuwe bouwopgaven dienen zich aan: de ontwikkeling van Steenbrugge en de herstructurering van naoorlogse wederopbouwwijken. Eén van die belangrijke wijken is wijk 4, de verzamelnaam voor de wijken de Zandweerd, de Platvoet, Borgele, Keizerslanden en de Ziekenhuisbuurt. Aan de vooravond van de planvorming voor dit gebied wordt middels deze expositie aandacht geschonken aan de omvangrijke en veelzijdige opgave die voor ons ligt. Deze tentoonstelling is de eerste in een reeks die gedurende de periode van planvorming en realisatie te zien zal zijn met als doel inzicht te geven in herstructureringsplannen die te kenschetsen zijn als ‘binnenstedelijke Vinexlocaties’.

 

Opening 15 januari 2004, 19.30 uur

 

De aanleiding, de omvang en de mogelijke strategieën met betrekking tot de ontwikkeling van wijk 4 zijn de belangrijkste thema’s die tijdens de opening in een tweetal lezingen aan de orde komen:

 

– door Theun Oosterhuis, directeur en bestuurder van Woonunie, de woningcoöperatie die samen met Hanzewonen voor een substantieel deel eigenaar is van de woningen in wijk 4, tevens opdrachtgever voor de ontwikkelingsvisie.

– door Endry van Velzen, stedenbouwkundig adviseur van De Nijl Architecten te Rotterdam en mede verantwoordelijk voor het opstellen van de ontwikkelingsvisie ‘De Groene Kroon’.

 

Dertig cruciale jaren in de architectuurrevolutie, waarin na het dictaat van het modernisme, ineens een veelheid aan visies en stijlen mogelijk werd.

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *