Nieuws

Open monumentendag 2014

Open Monumentendag 2014 vindt plaats in het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 september in heel Nederland en heeft als thema ‘Op reis’. 

 

Duizenden monumenten, herkenbaar aan de Open Monumentendag-vlag, openen dan gratis hun deuren voor het publiek. In Deventer zijn er zo’n 40 monumenten te bezichtigen.

Wilt u weten welke monumenten in Deventer te bezichtigen zijn, ga dan naar de website van Open Monumentendag.

 

Comités Open Monumentendag
Na de afronding van de editie van 2013 richten ca. 330 gemeentelijke comités zich op de organisatie van Open Monumentendag  2014. Het animo is groot, in zo’n tachtig procent van alle Nederlandse gemeenten wordt de Open Monumentendag georganiseerd. Binnen de Comités Open Monumentendag  participeren, verschillende partijen: gemeente-ambtenaren, leden van historische verenigingen, medewerkers van VVV’s, archieven of  musea. Zij worden daarbij ondersteund door de landelijke Stichting Open Monumentendag. Vrijwilligers spelen een grote rol binnen de lokale organisatie van het evenement, er zijn er in totaal ca. 18.000 vrijwilligers voor Open Monumentendag actief. Het enthousiasme van deze vrijwilligers is van groot belang voor de organisatie van het evenement.

 

Samenwerking
In 2014 zal er bij de Open Monumentendag wederom worden samengewerkt met monumentenorganisaties als bijvoorbeeld Hendrick de Keyser, Boei, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. In het kader van het thema Op reis wordt daarnaast samengewerkt met het Jaar van Mobiel Erfgoed en Mobiliteit 2014 en Stichting Mobiele Collectie Nederland. Ook worden partijen als de ANWB en de Koninklijke Nederlandse Automobiel Club betrokken bij Open Monumentendag 2014.

 

 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *