discussie

Open World Café over het DNA van Deventer

 

OPEN WORLD CAFÉ | 21-03 | 20.00 UUR

Wat is het DNA van Deventer en hoe kunnen we dat gebruiken om onze stad nog mooier, leefbaarder en sterker te maken? Daarover gaan we in gesprek met bewoners, professionals en bezoekers van Deventer tijdens een Open World Café op donderdag 21 maart a.s. om 20.00 uur bij Architectuurcentrum Rondeel.

Hoe kunnen we Deventer mooier, leefbaarder en sterker maken?

Een stad is aantrekkelijker als zij een herkenbaar karakter heeft. Dat lijkt een hele uitdaging in deze tijd waarin veel stadscentra bijvoorbeeld qua (winkel)aanbod op elkaar lijken. Daartoe onderzoeken wij het DNA – het oorspronkelijke karakter­ – van de stad Deventer.

 

Het DNA is de basis van het geheel eigen verhaal van de stad en dient als onderlegger voor de strategische agenda over de ruimtelijke, economische en sociale ontwikkelingen alsmede de citymarketing. Zodra je dat DNA kent, weet je ook wat daarbij past, hoe je je onderscheidt en wat je potentie is als stad. Dat zorgt voor herkenbaarheid en dus aantrekkingskracht.

 

Architectuurcentrum Rondeel gaat een stap verder en wil de relatie tussen het DNA van Deventer en de gebouwde omgeving onderzoeken. Is er een herkenbare lijn die we door kunnen zetten? Eigenlijk is er een kernvraag, die we in een breed gezelschap met u willen verkennen:

 

Wat is het DNA van Deventer en hoe kunnen we dat gebruiken om de stad nog mooier, leefbaarder en sterker te maken?

 

Donderdag 21 maart gaan we dat doen bij het Rondeel aan de hand van de zogenoemde ‘World Café methode’. We gaan in groepjes aan de slag en formuleren gezamenlijk het antwoord op de kernvraag. Dit vatten we vervolgens samen in een vijftal aanbevelingen. Het Rondeel zorgt ervoor dat die aanbevelingen bij de juiste personen/organisaties terechtkomen om onze bevindingen mee te laten tellen voor de toekomst van Deventer. Want daar gaat het om: een herkenbare, mooie en leefbare stad!

 

Achtergrondinformatie:

Concept omgevingsvisie Deventer deel DNA.pdf

Henk Slechte over Deventer.pdf

Merkboek Deventer.pdf

Samenvatting merkboek Deventer.pdf

Stedelijke genetica ontleed masterthesis UU.pdf

 

Komt u ook naar het Open World Café om Deventer herkenbaar verder te ontwikkelen?

 

Locatie: Architectuurcentrum Rondeel, Assenstraat 14 Deventer

Inloop vanaf 19.30 uur

Aanvang: 20.00 uur, introductie door Rob van Beek en begeleiding door de Rondeel programmaraadsleden Bart Jonker en Holger Boswijk

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *