oplevering

DE OPLEVERING | Pakhuis aan Bokkingshang en voormalig Stentor-gebouw aan de Brink

OPLEVERING | 19-01-2015

Op maandagavond 19 januari vindt het eerste locatiebezoek van 2015 plaats in het kader van onze reeks ‘De Oplevering’. Het gaat om twee historische locaties waar transformatie aan de orde is. 

Het betreft een verlaten pakhuis aan de Bokkingshang en een aantal woningen in de voormalige Stentor-panden aan de Brink. Bij het pakhuis aan de Bokkingshang zorgden lage plafonds en donkere ruimten voor een uitdagende opgave, waaruit met enkele welgekozen ingrepen een goed resultaat voortgekomen is. 

 

Het pand aan de Brink is in feite een ‘terugtransformatie’ van drie panden die ooit als woonhuizen zijn gebouwd, jarenlang als kantoren zijn gebruikt en nu door Wonen Boven Winkels weer als woningen zijn herontwikkeld. De problematiek van de moeizame bereikbaarheid en de hedendaagse gebruikseisen voor wonen boven een winkel zijn goed terug te vinden in dit project.

 

Maandag 19 januari, 20.00 uur
Locatie: Pakhuis aan de Bokkingshang
19.30 uur: zaal open aan de Bokkingshang

 

Het programma start om 20.00 uur met toelichtingen door opdrachtgever Thijs Paré (Wonen Boven Winkels Deventer) en de architecten Ellen Schild, Studio Groen+Schild Deventer (Bokkingshang) en Martin Kleine Schaars, I’M Architecten Deventer (Brink).

 

Aansluitend rondleidingen door beide gebouwen door de ontwerpers.

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *