Agenda

Werkatelier Saxion in Rondeel

WERKATELIER | 15-12 T/M 19-12-2014

Ruim 80 studenten Facility-Management (FM) van de Hospitality Business School van Saxion zijn actief in Architectuurcentrum Rondeel in deze periode, in het voormalige SNS-gebouw aan de Stromarkt. Er wordt gewerkt aan een transformatie-opdracht van het voormalige SNS-gebouw aan de Stromarkt op basis van drie scenario’s. 

De oplossingen voor de scenario’s en de betekenis daarvan voor de stad Deventer worden op vrijdag 19/12/2014 tussen 12.30 en 14.00 gepresenteerd. Publiek is van harte welkom.

 

Drie scenario’s:

  1. De Openbare Bibliotheek verhuist naar de Stromarkt en betrekt met partners het gebouw dat gezien de monumentale status slechts beperkt mag worden aangepast.
  2. De Openbare Bibliotheek verhuist naar de Stromarkt en betrekt met partners een nieuw gebouw waarbij (gedeeltelijke) sloop van het bestaande een optie is.
  3. De Openbare Bibliotheek blijft op haar huidige locatie en het gebouw aan de Stromarkt wordt (tijdelijk) gebruikt voor het huisvesten van een combinatie van mogelijke gegadigden daarvoor.

 

PRESENTATIE: VRIJDAG 19 DECEMBER 2014

Locatie: Architectuurcentrum Rondeel

Aanvang: 12.30 uur

 

Werkatelier Facility Management

FM-studenten zijn geen ontwerpers, maar moeten wel leren als opdrachtgever voor externe adviseurs op te treden op basis van een door hen opgesteld Programma van Eisen(PVE) en Beheer-, en Exploitatie-Model(BEM).

Gedurende deze week wordt er door de 3e/4e jaars studenten gewerkt aan het toetsen van het PVE en het BEM aan het gebouw, en de wensen van hun (virtuele) opdrachtgevers. Het gebruik van het gebouw als huisvesting voor een hybride verzameling van functies is daarbij uitgangspunt. Er wordt gewerkt in teams met een rolverdeling zoals deze in de werkelijke praktijk ook zal gaan voorkomen, en gastsprekers vanuit de praktijk zullen aspecten van een dergelijke situatie komen toelichten.

 

Geef Feedback

Gedurende deze werkweek zijn belangstellende en vooral deskundigen vanuit de gelederen van het Rondeel van harte welkom tussen 10.00 en 16.00, en schroom niet kritische vragen te stellen, en gevraagd en ongevraagd feedback te geven.

 

De expositie “De geïmproviseerde stad” blijft in deze periode toegankelijk.

 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *