rondeel cinema

Rondeel Cinema | 16 Acres

Dinsdag 17 september 2013, 20.30 uur

 

Architectuurcentrum Rondeel vertoont dinsdag 17 september 2013 om 20.30 uur in samenwerking met filmhuis De Keizer: 16 ACRES
Een film over de de herbouw van Ground Zero (NY – VS), Regie Richard Hankin, USA. 2012, 91 min.

 

De herbouw van Ground Zero in New York (VS) is het meest architectonisch, politiek en emotioneel complexe voorbeeld van stedelijke vernieuwing in de Verenigde Staten. Vanaf het begin was het project controversieel en overladen met vertragingen en politieke twisten. 16 ACRES laat het verhaal van de afgelopen tien jaar van binnenuit zien. De film zoekt naar antwoorden: Wat was het werkelijke verhaal achter de vraag waarom het allemaal zo lang heeft geduurd en Wie waren de beslissers en wat motiveerde hen? De sleutelfiguren komen aan het woord!

 

DINSDAG 17 SEPTEMBER 2013

 

Aanvang: 20.30 uur
Locatie: filmhuis De Keizer, Keizerstraat 78, Deventer
Entree € 10,00 / Pashouders filmhuis € 8,00
Reserveren via filmhuis de Keizer

 

INLEIDING

 

De film zal worden ingeleid door Roelof Bleker. Bleker is nu dijkgraaf bij het Waterschap Rivierenland, maar was verantwoordelijk wethouder in Enschede tijdens de planvorming van Roombeek. De wederopbouw van dat rampgebied is natuurlijk geheel anders dan die van Ground Zero, maar wellicht zijn er wel parallellen te trekken. De persoonlijke betrokkenheid van Bleker wordt nog versterkt door het bezoek dat hij bracht aan New York in zijn functie als wethouder.

 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *