expo

Zomeretalage | Raamberichten

 
18 juli tot 5 september 2013

In de etalage van Architectuurcentrum Rondeel, Stromarkt 18c te Deventer: als afsluiting van het project ‘GOUD IN HANDEN’ (dat ging over de ontwikkelingen in het kernwinkelgebied van Deventer) is de etalage van het Rondeel volgeplakt met uiteenlopende berichten over winkels, over leegstand en over de zorgelijke ontwikkelingen in winkelgebieden.

 

Met het dichtplakken van de ramen wordt de overgang aangekondigd van een bestaande maar niet meer functionerende winkelruimte naar een nieuw gebruik. Dat is een gebruikelijke manier om de verbouwing van de winkelruimte aan het zicht te onttrekken. Meestal met onbedrukt papier, soms met kranten van gisteren of van nog langer geleden. Het Rondeel biedt de voorbijganger tijdens de verbouwperiode toepasselijke informatie. Niet alleen met berichtgeving op papier, maar ook met korte en soms hilarische filmpjes die gaan over het winkelen. Soms desastreus, als een niet meer functioneel gebouw wordt neergehaald, maar soms ook zeer vooruitstrevend met instructies over het per internet bestellen van kleding.

 

‘BOUWMEESTERS VAN DEVENTER’

Ondertussen wordt er – onzichtbaar voor het publiek – gewerkt aan een nieuw project: ‘BOUWMEESTERS VAN DEVENTER’. Een tentoonstelling die gaat over twee beeldbepalende architecten uit de vorige eeuw: W.P.C. Knuttel en M. van Harte. Deze twee architecten hebben heel erg veel gebouwen in Deventer ontworpen. Gebouwen die nog steeds in belangrijke mate het huidige stadsbeeld bepalen.

 

Bouwmeesters van Deventer
Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *