Agenda

Rondeel Cinema | A Concrete Cinema

RONDEEL CINEMA | 25-02-2020 | 20.30 UUR

Architectuurcentrum Rondeel en filmhuis De Keizer organiseren de eerste Rondeel Cinema in 2020 op 25 februari 2020, aanvang: 20.30 uur. De documentaire ‘A concrete Cinema’ wordt dan vertoond. Inleider is Rob van den Hove, de nieuwe directeur van MIMIK.

A Concrete Cinema is een hartverwarmende film over het doorzettingsvermogen van één man en zijn liefde voor film. Subtiel, sfeervol en sympathiek, een film waardoor je weer hoop krijgt in de mensheid.

A Concrete Cinema – het verhaal

In een klein dorp in Argentinië woont Omar de metselaar, een groot filmliefhebber. Omdat er in de buurt geen bioscoop is besluit de oude man er zelf een te bouwen. Jarenlang werkt hij in zijn eentje bovenop zijn huis aan de constructie van gevonden materialen. Met een projector uit de jaren twintig lukt het hem klassiekers te vertonen voor het dorpspubliek dat er met volle teugen van geniet.

Inleiding: Rob van den Hove (MIMIK)

Rob van den Hove is voor velen een nieuw gezicht in Deventer. Hij is aangesteld als directeur van MIMIK (het nieuwe centrum voor Film, + Theater + Horeca in Deventer). Rob schetst de contouren van dit nieuwe uitgaanscentrum en geeft een preview hoe het een culturele aanwinst zal zijn voor Deventer en omstreken. Deze inleiding sluit mooi aan bij het thema van de film van deze avond: de passie en liefde voor film.

Tickets

Regisseur: Luz Ruciello
Land: Argentinië
Jaar: 2017
Duur: 74 min.
Taal: Spaans gesproken, Engels ondertiteld

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

2 gedachten over “Rondeel Cinema | A Concrete Cinema

 • Fantasisch! Een cinema opgebouwd met zijn eigen bloed, zweet en tranen. Dàt is wat we nodig hebben in dit land, in deze stad.
  Wat wil deze man. Een concrete cinema? Neen! Hij wil een plek waar hij zijn liefde voor film kan delen. Concrete is een noodzakelijk middel maar het gaat om de droom. Weten jullie nog? Vroeger, aan de roggestraat in het bergkwartier. Mensen die Films wilden delen, dromen wilden delen. Weten jullie nog, mensen met liefde voor theater, voor mogelijkheden. Bouwkunde. Kultuur. Eten. Leven.
  Aan de IJssel is nu een wangedrocht ontstaan. Een gebouw dat niemand wilde, dat lelijk is, dat dromen van mensen zou moeten laten zien maar zelf een nachtmerrie is.
  Ik weet. Het is te laat. De werkelijkheid heeft de droom ingehaald. Maar hopelijk hebben we hiervan geleerd. Heb je een droom? Begin klein, doe je ding. Was het een droom die goed was dan komen er vanzelf de juiste mensen op af. Maar blijf altijd alert op mensen die je dromen in beton willen verpakken.

  Beantwoorden
 • Lijkt me een goede inbreng voor na de inleiding door van den Hove. Kom je ook?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *