rondeel cinema

Rondeel Cinema | Hoe luidt het land

 
RONDEEL CINEMA | Dinsdag 23 april 2013, aanvang 20.30 uur

Architectuurcentrum Rondeel vertoont in samenwerking met filmhuis De Keizer: HOE LUIDT HET LAND, een film van Stella van Voorst van Beest

Hoe klinkt Nederland eigenlijk? Nemen we nog wel de tijd om eens goed te luisteren naar de geluiden om ons heen? Of is er zoveel geluid dat we ons liever afsluiten? Wat doet al het geluid met ons? Is het nog wel ergens echt stil in Nederland? En hoe klinkt dat, als het stil is? 
Met deze vragen in het achterhoofd leidt Stella van Voorst van Beest ons door Nederland en laat ons bijzondere en alledaagse geluiden ervaren, laat zien hoe het geluid zichtbaar is in het Nederlandse landschap en zoekt en vindt stilte op soms onverwachte plekken.

 

We leren zo het Nederlandse geluidslandschap kennen en zien hoe diep geluid letterlijk en figuurlijk doordringt in ons dagelijks leven. ‘Hoe Luidt het Land?’ laat Nederland ‘zien’ vanuit het perspectief van het geluid en geeft daardoor een verrassend en confronterend beeld van een vertrouwd landschap. Een reis door een lawaaiig land op zoek naar haar ambivalente relatie met stilte.

Nederland, 2012, Nederlands gesproken, 72 min.

 

DATUM: DINSDAG 23 APRIL 2013

 

Aanvang: 20.30 uur

Locatie: filmhuis De Keizer, Keizerstraat 78, Deventer

Entree € 10,00 / Pashouders filmhuis € 8,00

 

De voorstelling wordt ingeleid door Jan Kramer, als akoestisch adviseur is hij woordvoerder van de Nederlandse Stichting Geluidshinder en bovendien is hij vrijwilliger bij het filmhuis. Jan spreekt over een aantal aspecten van geluid: van decibel tot stilte, van gewenst tot ongewenst, van luistercomfort tot verstoring, van regels tot fatsoen, van reflectie tot isolatie.

 

De regisseur Stella van Voorst van Beest zal de film vervolgens kort introduceren.

 

Na afloop van de voorstelling is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

 

Op 24 april, een dag na de voorstelling, is het de International Noise Awareness Day 2013. 

Interessante links zijn:

 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *