expo

Expositie | Van perspectief naar 3D

 
Vrijdag 8 maart t/m 12 mei 2013

VAN PERSPECTIEF NAAR 3D, OVER DE ONTWIKKELING VAN DE ARCHITECTUURTEKENING

Het ontwerpproces van de architect bestaat uit verschillende fasen. Hierin speelt de ontwerptekening van oudsher een belangrijke rol en lijkt onlosmakelijk verbonden met alle aspecten van de architectonische discipline. De expositie is ingericht rond vier thema’s: Ambacht, Communicatie, Inspiratie en Innovatie. Bij de opening van de expositie op 7 maart zullen deze vier thema’s worden besproken.

 

EXPOSITIE: 8 MAART T/M 12 MEI 2013

 

Locatie: Architectuurcentrum Rondeel, Stromarkt 18c, Deventer
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur
Toegang: gratis

 

De expositie ‘Van perspectief naar 3D’ stelt de architectuurtekening centraal en werpt licht op de ontwikkeling. Van de ambachtelijke schetsen en lijnperspectieven, gemaakt met de hand en op de tekentafel, naar tekenwerk dat tegenwoordig met behulp van computers wordt gemaakt. Nieuwe, digitale technieken ontwikkelen zich razendsnel. Betekent dit het einde van de tekening? Of blijven alle vormen van tekenen naast elkaar bestaan? Juist in een tijd waarin gebouwen geheel digitaal kunnen worden ontworpen, is het interessant de ontwikkelingen in de architectuurtekening te laten zien en de verschillende rollen van de tekening in het ontwerpproces te belichten.

 

Wie de expositie doorloopt, wordt verleid om de tekening vanuit nieuwe gezichtspunten te bekijken, zowel vanuit de maker als de gebruiker van het gebouw. Tevens krijgt men de gelegenheid om zelf (op instapniveau) gebruik te maken van de nieuwste tekentechnieken. De expositie biedt hiermee inzicht in zowel het oude als het nieuwe ontwerpproces, maakt vergelijkingen mogelijk en prikkelt de vraag of er daadwerkelijk iets is veranderd in duizenden jaren tekenen.

 

De expositie is oorspronkelijk ontwikkeld voor het ABC Architectuurcentrum Haarlem door Marlies Buurman en Gabriël Verheggen, en is voor het Rondeel aangepast met ondersteuning van het Stimuleringsfonds voor Architectuur en Itannex.

 

GERELATEERD NIEUWS

 

VERSLAG OPENING OP 7 MAART 2013

 

{ppgallery}slideshow_08032013{/ppgallery}

 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *