rondeel cinema

Paradijs binnen handbereik | EXTRA VOORSTELLING

EXTRA VOORSTELLING| 19-03 | 16.45 UUR

Filmhuis De Keizer vertoont op veler verzoek op 19 maart 2017 nogmaals de documentaire ‘Paradijs binnen handbereik’, een portret van de wereldberoemde tuin- en landschapsontwerper Piet Oudolf. 

 

Piet Oudolf verwierf wereldfaam met creaties die de openbare ruimte voorgoed hebben veranderd – in Nederland én ver daarbuiten. Belangrijke inspiratiebronnen zijn natuurlijke plantengemeenschappen, kunst en tijd (seizoenen). Een van zijn bekendste werken is het ontwerp van de New Yorkse Gardens of Remembrance, een groen monument voor de mensen die omkwamen bij de aanslagen van 9/11.

 

In de documentaire ‘Paradijs binnen handbereik’ van documentairemaakster Barbara den Uyl zien we Piet Oudolf aan het werk bij verschillende projecten. Het geeft een inzicht in de problemen waarmee hij en zijn team te maken krijgen. Enkele van zijn vermaarde parken en tuinen (waaronder High Line in New York, Maximilian Park in het Duitse Hamm, de Vlindertuin in Leidsche Rijn en recentelijke de tuin van het nieuwe museum Voorlinden) worden getoond. Verder zien we hoe hij door de seizoenen heen zijn eigen droomtuin in Hummelo steeds mooier maakt, waarbij hij ‘en passant’ ingaat op vragen als ‘Waarom houden mensen van bloemen?’ en ‘Waar komt onze hang naar het Paradijs toch vandaan?’ 

Paradijs binnen handbereik – zondag 19 maart 2017 

 

Aanvang: 16.45 uur

Locatie: filmhuis De Keizer, Keizerstraat 78, Deventer

Entree: € 11,- (vriend € 9,-, onder 25 € 10,-, Cineville € 2,-)

Tickets reserveren

Tickets kopen

 

 

Trailer Paradijs binnen handbereik

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *