rondeel cinema

Rondeel Cinema | The human scale

 

Dinsdag 17/12/13 

 

 

50% van de wereldbevolking leeft in stedelijke gebieden. In 2050 zal dit percentage gestegen zijn naar 80%. Het leven in een megastad is zowel intrigerend als problematisch. Vanwege deze levenswijze kampen we op dit moment al met zaken als brandstofschaarste, klimaatverandering, eenzaamheid en ernstige gezondheidsproblemen. Maar waarom? 50% van de wereldbevolking leeft in stedelijke gebieden. In 2050 zal dit percentage gestegen zijn naar 80%. Het leven in een megastad is zowel intrigerend als problematisch.

 

De Deense architect en hoogleraar Jan Gehl bestudeerde 40 jaar lang het menselijk gedrag in steden. Hij documenteerde hoe moderne steden menselijke interactie afstoten en is van mening dat we bij het bouwen van steden rekening zouden moeten houden met interactie en intimiteit. Gehls ideeën inspireerden de ontwikkeling van wandelstraten, het aanleggen en verbeteren van fietspaden en het herorganiseren van parken, pleinen en andere publieke gebieden, zowel in Kopenhagen als in vele andere steden in het noorden. Wereldwijd worden steden als Melbourne, Dhaka, New York, Chongqing en Christchurch nu geïnspireerd door Gehls werk en de ontwikkelingen in Kopenhagen.

 

THE HUMAN SCALE, Andreas Dalsgaard, CN/DK/NZ/US, 2012, 83 min., Engels gesproken.

 

DATUM: DINSDAG 17 DECEMBER

 

Aanvang: 20.30 uur

Locatie: filmhuis De Keizer, Keizerstraat 78, Deventer
Entree € 10,00 / Pashouders filmhuis € 8,00
Reserveren: via website filmhuis de Keizer of telefonisch
 
De film wordt ingeleid door Sara Hoogveld. Zij studeerde cultuurgeschiedenis en zal vooral ingaan op het belang van de beleving van fietsers en voetgangers als het gaat om (her)ontwikkeling van stedelijke gebieden. 

 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *