rondeel cinema

RONDEEL CINEMA | WATERMARK

RONDEEL CINEMA | 17-11-2015 | 20.30 UUR

Dinsdag 17 november organiseert Architectuurcentrum Rondeel samen met filmhuis de Keizer de film Watermark. Watermark is het derde en laatste deel uit de Waterserie van fotograaf Edward Burtynsky. In dit project verkent Burtynsky de relatie van mensen met water. De inleiding op deze filmavond wordt verzorgd door landschapskunstenaar Jeroen van Westen, die een fascinatie heeft voor water.

 

 

Fotograaf Edward Burtynsky verkent in dit project de relatie van mensen met water. Voor Watermark werkte hij samen met regisseur Jennifer Baichwal. Over een periode van drie jaar bezochten zij tien landen die een bijzondere relatie met water hebben. Centraal stond de vraag ‘Hoe vormt water ons, en hoe vormen wij water?’.

 

De opnamen van landschappen van over de hele wereld zijn niet minder dan imponerend. Van de kunstmatige, geometrische vormen van de landbouwvlakten in Imperial Valley in Californië tot de kronkelige contouren van de rijstterrassen in China, elk landschap heeft zijn eigen unieke schoonheid. Fotograaf Burtynsky legt ze vast in adembenemende luchtfotografie en laat ze allemaal van hun beste kant zien.

 

INLEIDING 

De inleiding op deze avond wordt verzorgd door landschapskunstenaar Jeroen van Westen, die een fascinatie heeft voor water. Onder al zijn werk ligt de grondgedachte dat het landschap leesbaar is: dat een landschap vertelt hoe de cultuur die haar gecreëerd heeft zich verhoudt tot de natuur waarin en waarmee het landschap is gebouwd.  Hij zal spreken over een aantal van zijn water gerelateerde projecten waaronder zijn onderzoek in opdracht van de Bond Nederlandse Architecten: ‘De Adaptieve Dijk’.

  

DINSDAG 17 NOVEMBER 2015 | 20.30 UUR

 

INLEIDING | Landschapskunstenaar Jeroen van Westen

 

LOCATIE | filmhuis de Keizer, Keizerstraat 78, Deventer

 

ENTREE | € 10,50 (pashouder/CJP/student € 8,50).

 

KAARTJES RESERVEREN OF KOPEN 

 

 

 

 

“Without water we are nothing, the traveller thought. Even an emperor, denied water, would swiftly turn to dust. Water is the real monarch, and we are all its slaves.” –  Salman Rushdie

 

 

Regie: Jennifer Baichwal & Edward Burtynsky

Land: Canada

Jaar: 2013

Duur: 92 min.

Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *