AgendaArchief agendaNieuws

Rondeel-gebouwbezoek: Distributiecentrum PLUS

12 April, 14.00 uur, Kronenbergweg Deventer.

Op het bedrijvenpark A1 bevindt zich het nieuwe distributiecentrum van 
supermarktconcern PLUS. Het gebouw ligt aan de Kronenbergweg, tussen Nering Bögelweg en Stegemansweg (zie plattegrond van het gebied)

Plus gebouwe Deventer

Het nieuwe gebouw is 77.000 m² groot en staat op een kavel ter grootte van ruim 13 hectare en is daarmee drie keer zo groot als het huidige distributiecentrum. Via 142 dockdeurenworden vrachtwagens geladen teer bevoorrading van 280 Plus- en Coöp-winkels. 

Het is ontwikkeld door HBC, een samenwerking tussen HVBM Vastgoed en Bruil Bouw Groep. Dit nieuwe distributiecentrum wordt o.a. gebruikt voor opslag en distributie van versproducten. Naast het distributiedeel bevindt zich in het pand ook ruim 3000 m2 kantooroppervlak. Er liggen ruim 14.000 zonnepanelen op het dak en het gebouw heeft het hoogst haalbare energielabel A+++++.

Omdat men te maken heeft met versproducten wordt het centrum  voor het grootste gedeelte gekoeld. Om dit te realiseren is er bijna 2 Megawatt aan koelcapaciteit aanwezig. Bij het koelproces komt er veel warmte vrij en die wordt benut om de kantoren te verwarmen.


Programma:
14.00 – 14.30 inloop (exacte adres wordt later gemeld aan deelnemers)
Vanaf 14.30 rondleiding door architect Roy Bruggeman van Architectenbureau Quadrant4 uit Oisterwijk.

Er kunnen slechts een beperkt aantal mensen meedoen aan dit gebouwbezoek.En dit aantal is reeds bereikt. Je kan je dus niet meer aanmelden. Excuses.

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *