lezing

RONDEEL LECTURES IN ARCHITECTURE 2017 | Jeroen van Schooten

LECTURE | 30-03-2017 | 20.30 UUR

Jeroen van Schooten, architect-directeur van Team V Architectuur spreekt donderdag 30 maart 2017 om 20.30 uur in het kader van Rondeel Lectures in Architecture over Architectuur en Mobiliteit. TEAM V heeft met het hoofdkantoor van a.s.r. in Utrecht 6 februari de Bouwprijs 2017 gewonnen in de categorie Gebouwen.

 

Met het mede door hem opgerichte Team V Architecture werkt hij momenteel aan o.a. HAUT in Amsterdam, een prototype voor houten hoogbouw, Station Amsterdam Zuid, Station Bleizo in Zoetermeer en Het Gelders Huis in Arnhem.

Jeroen van Schooten was tot 2013 founding partner bij MVSA Meyer en Van Schooten Architecten en verantwoordelijk voor vele projecten, waaronder het ministerie van Financiën in Den Haag, de Nieuwe Bibliotheek in Almere, de Kromhout Kazerne in Utrecht, het ING-House in Amsterdam en Rotterdam Centraal Station.

Jeroen heeft in zijn loopbaan diverse nevenfuncties bekleed zoals het voorzitterschap van de BNA (Bond voor Nederlandse Architecten) en als bestuurslid van het CPI, het kenniscentrum van de TU Delft. Momenteel is hij bestuurslid van de Dutch Green Building Council.

 

Bouwprijs-winnaar 2017

Jeroen van Schooten heeft met zijn team 6 februari de Nederlandse Bouwprijs gewonnen voor de renovatie van a.s.r. in Utrecht. De jury van de Bouwprijs noemt het een sterke troef dat a.s.r. heeft gekozen voor renovatie in plaats van nieuwbouw elders in de stad. De renovatie is volgens de jury ambitieus aangepakt en uiterst duurzaam uitgevoerd. “Het is bewonderenswaardig dat 98% van het bouwafval is hergebruikt.”

 

01-03-2017 | NIEUWS | TEAM V ontwerpt mede Zuidasdok Amsterdam

  

DONDERDAG 30 MAART 2017

Locatie: de Grote of Lebuïnuskerk, Grote Kerkhof te Deventer

Aanvang: 20.30 uur

Toegang: gratis

 

{rsform 5} 

 

Deze lezing wordt mogelijk gemaakt door:

Le Clercq planontwikkeling

Nikkels Bouwbedrijf

Bemog Projektontwikkeling

BPD gebiedsontwikkeling

 

 

 

HAUT – Amsterdam

HAUT - Amsterdam

 

{ppgallery}20170330-Lecture-Jeroen-van-Schooten{/ppgallery} 

   

 

 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *