Nieuws

Sǿren Hermansen opent symposium ‘Bewoners aan zet’ op 13 maart

Sǿren Hermansen uit Denemarken opent het symposium ‘BEWONERS AAN ZET’ op 13 maart a.s. in de Gasfabriek in Deventer. Als initiatiefnemer, community man, ondernemer en directeur van de Samsǿ Energy Academy heeft hij het Deense eiland Samsø, ook wel Parel van het Kattegat genoemd, op een idealistische maar vooral realistische wijze in drie jaar tijd energetisch zelfvoorzienend gemaakt. Naast Samsø komen ook bijzondere duurzame energieprojecten in Saerbeck en Freiburg aan bod. Het middagprogramma biedt regionale initiatieven in de Cleantech Regio.

Hoofdspreker Sǿren Hermansen is bekend geworden door de wijze waarop hij de lokale bevolking maximaal heeft betrokken bij de nieuwe energieprojecten waardoor er een zekere trots is ontstaan over het nieuwe eigenaarschap van de eilandbewoners. Het bijzondere is dat Samsǿ zijn eigen karakter heeft behouden en de windturbines in overleg met alle betrokkenen met veel gevoel voor landschapsbehoud zijn ingepast. Laat u informeren en vooral inspireren over hoe de  laagdrempelige aanpak van Hermansen wonderen heeft verricht!

Kom alvast in de stemming met de TED Talk van Hermansen:


Bent u benieuwd naar het opzienbarend succesverhaal achter de geslaagde energietransities in Samsø, Saerbeck en Freiburg? En hoe het denken over een vernieuwend economisch model zich heeft kunnen ontwikkelen tot een aantal duurzame bewonersinitiatieven in de Cleantech Regio?

Kom dan op dinsdag 13 maart 2018 tussen 11.00 en 17.00 uur naar het symposium BEWONERS AAN ZET! 

 

 

Tickets bestellen via: secretariaat@architectuurcentrumbouwhuis.nl

Mede mogelijk gemaakt door

 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *