Agendarondeel cinema

Cinema Rondeel: Samenwonen: het verhaal van De Warren

22 februari, 20.00 uur in filmtheater Mimik

De film begint bij KONIJN, een vriendengroep die feestjes en festivals organiseert. Na het oprichten van een permacultuurboerderij in Portugal, ontstaat het idee om te gaan samenwonen. Het idee voor De Warren (IJburg in Amsterdam) is geboren. De film is een documentaire over deze groep jonge mensen tijdens de oprichting van een wooncoöperatie die zowel duurzaam, sociaal als betaalbaar moet zijn. Het project is ambitieus: het is de eerste van zijn soort in Nederland en binnen de groep jonge woonpioniers heeft nog nooit iemand een huis gebouwd.

Over De Warren

Het woonproject De Warren op het Centrumeiland van IJburg in Amsterdam met 16 sociale en 20 middenhuur woningen  is inmiddels opgeleverd. Het is een succes. De Warren van architectenbureau Natrufied Architecture heeft de Amsterdamse Architectuurprijs (Gouden A.A.P.) 2023 gewonnen! De pioniers hebben Wooncoöperatie De Warren opgericht met als doel woningen te realiseren voor Amsterdammers van vandaag en morgen. De Warren wil een betaalbare toekomst realiseren, waarin ruimte is voor zorg voor elkaar, voor de omgeving en de stad.

Inleiding

De inleiding bij de film wordt verzorgd door Martijn Huting, die naast docent cityplanning op Saxion Hogescholen ook beeldend kunstenaar is. Ook heeft hij als architect gewerkt bij verschillende bureaus en hij woont in Amsterdam. Door zijn veelzijdigheid kan hij de toekomstige ruimtelijke opgaven van verschillende kanten belichten. 

Kaarten zijn te koop bij filmtheater Mimik

Cinema Rondeel: Samenwonen – Het Verhaal van de Warren (mimik.nl)

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *