Agenda

“De Oogst” Reflectie op de Nacht van Biobased Bouwen

12 maart 2024, café MIMIK op de eerste verdieping

Start: 20.00 uur (inloop 19.30 uur)

Tijdens De Nacht van Biobased Bouwen op 7 februari hebben we naast een dosis inspiratie ook veel informatie gekregen. Een weerslag daarvan is opgenomen in het verslag over de Nacht. Welke lessen kunnen we hier uit trekken? Wat zijn de aanbevelingen voor onze steden en onze regio hier in het oosten? Dat is het onderwerp voor deze bijeenkomst, die we de “De Oogst” hebben genoemd. Toepasselijk zitten we in het café van MIMIK op de eerste verdieping. We nodigen voor de “De Oogst” de betrokken beleidsmakers en bestuurders uit en mensen/organisaties die actief zijn in dit beleidsveld. En daarnaast is er (beperkt) ruimte voor andere belangstellenden.

De reflectie op de Nacht wordt verzorgd door Martijn Huting, die naast docent cityplanning op Saxion Hogescholen beeldend kunstenaar is. Ook heeft hij als architect gewerkt bij verschillende bureaus. Martijn heeft De Nacht van Biobased Bouwen meegemaakt en zal zijn bevindingen over de sfeer, de boodschap en de lessons learned met ons delen.

En we zijn benieuwd hoe het er voor staat met een aantal ontwikkelingen, zoals:

 • Hebben zich ontwikkelaars, CPO-groepen, architecten gemeld voor de Havendame in het Havenkwartier?
 • Gaat Strobox de panelen leveren voor het biobased logistieke centrum in Lelystad?
 • Wat doet de gemeente met de opbrengst van het gesprek met Jakob Stromann-Andersen over nieuwbouw en verdere verstedelijking van Deventer?

Misschien is er nieuws te melden. We gaan een aantal mensen vragen om in 3 minuten op de zeepkist te vertellen welke ontwikkelingen in gang zijn gezet, maar ook wat hen het meest is opgevallen, is bijgebleven of het meest heeft geraakt.

De bedoeling van de “De Oogst” is om de energie van de Nacht vast te houden en de inspiratie om te zetten in nog meer acties en daden op het gebied van biobased bouwen. Heeft u interesse voor deze “De Oogst”? Dan kunt u zich opgeven via het aanmeldformulier. Op volgorde van aanmelding wordt een lijst samengesteld en afhankelijk van de beschikbare plaatsen wordt u dan uitgenodigd of belandt u op de wachtlijst. Daarover ontvangt u een week voor aanvang een emailbericht.

Meld je aan voor: Oogst – Reflectie op de Nacht van Biobased Bouwen

  Aanmelden bezoek:

  * Deelname in volgorde van aanmelding

  Publiciteit is welkom! Deel dit via:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *