Agenda

Stadscafé D5 – drie nieuwe initiatieven voor Deventer

 
BIJEENKOMST | 21-05 | 20.00 UUR

Op dinsdag 21 mei is het weer tijd voor nieuwe ideeën voor Deventer tijdens het Stadscafé D5. Drie lokale  initiatiefnemers pitchen hun idee om de Deventer binnenstad nog aantrekkelijker, gezelliger, veiliger en duurzamer te maken. Ben je benieuwd naar de pitches van je stadsgenoten? Je bent vanaf 20.00 uur van harte welkom bij de Broodbode in de Grote Overstraat 29. Dit is dé gelegenheid om je ideeën voor de binnenstad te delen of andere mensen verder te helpen met hun idee. En natuurlijk om je stadsgenoten te ontmoeten en weer helemaal op de hoogte te raken van wat er speelt.

Het Stadscafé D5 wordt georganiseerd door Architectuurcentrum Rondeel, in samenwerking met de provincie Overijssel. Het stadscafé wil alle belanghebbenden voor een leefbare binnenstad samenbrengen. Met als doel het in beweging brengen van de stad, zodat deze zich voortdurend en vitaal aanpast aan veranderende omstandigheden.Dat is goed voor de economie, maar ook voor de leefbaarheid, de voorzieningen en de aantrekkingskracht van de stad. Voor het beste initiatief is er een stadscheque te winnen met een waarde van 2.500 euro, die je kunt gebruiken om de realisatie van het idee dichterbij te brengen.

Jury

Een onafhankelijke jury beoordeeld de gepresenteerde ideeën vanuit verschillende invalshoeken. Juryleden zijn: Daan Joseé’(Architectenbureau Kristinsson, Deventer), Frans Holleman (bpd – bouwfonds property development, Hoevelaken) en Loes ten Anscher (beeldend kunstenaar, Deventer).

Voor de vijfde editie van het Deventer Stadscafé zijn 3 pitchers uitgenodigd:

  • Ivan Harbinsky – Pionier in het Stadshof
  • JurgenTerlouw – ReSharewinkel Leger des Heils: De ReBox
  • Liliane van Olsen – Opzetten tijdbank

Hoe gaat het met…?

In de terugblik kijken we hoe het gaat met eerde gepresenteerde ideeën. Rick Zeeuwen, inmiddels het vaste gezicht van de Stadscafés, interviewt de initiatiefnemers over hun ervaringen. Uiteraard hopen we interessante leerpunten voor de nieuwe initiatiefnemers op te halen.

  • Bart Mentink – verbeteren hoek Brink
  • Willem Vermaas – verbeteren Duivengang

Loket van de Mogelijkheden

Het Loket van de Mogelijkheden is een initiatief van Hogeschool Saxion en ondersteunt initiatiefnemers. Doel van “Het Loket” is om elke hulpvraag minimaal één stap verder te helpen. Met welke hulpvraag kan een initiatiefnemer terecht bij het Loket?

Lisanne Bootsveld, Max Merza en Mathijs Mulder, drie studenten van Hogeschool Saxion informeren ons over de werkwijze van het Loket en wat het kan betekenen voor .

Intermezzo

‘Ongeacteerd en recht uit het hart. Als je bent wat je doet hoef je niet te doen alsof.”

JonnekeSiebrand is performer, muzikant, spreker en entertainer. Aanstekelijk vrolijk, energiek en verrassend creatief. Jonneke brengt een boodschap op eigenzinnige wijze.  Ze reageert adrem, is welbespraakt en voelt op subtiele wijze haar publiek aan de tand. Haar humor is ontwapenend. Sprankelend en meegaand weet ze de juiste toon te vinden.

Heb je zelf een idee om de Deventer binnenstad nog gezelliger, groener en aantrekkelijker te maken?

Architectuurcentrum Rondeel organiseert het volgende stadscafé op 2 juli. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden om te pitchen contact op met Architectuurcentrum Rondeel via info@rondeeldeventer.nl.

Praktische informatie:

Locatie: Broodbode Deventer, Grote Overstraat 29.
Inloop: 19:30uur
Aanvang: 20.00 uur
Moderatoren: Wilma Mensink

Toegang gratis

Meer info?

Architectuurcentrum Rondeel
Ulrike Weis ten Elsen
0570 – 611 901
06 – 4322 5500
info@rondeeldeventer.nl

Foto: Urhahn Urban Design, Amsterdam

 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *