debat

Stadscafé Zutphen – Decor of Dynamiek?

DEBAT | 18-11-2015 | 19.30 UUR

Op woensdag 18 november 2015 is het Pakhuis Noorderhaven decor voor een open debat over de binnenstad van Zutphen: ‘Decor of dynamiek?’. Actuele thema’s als leegstand, wonen boven winkels, winkelgedrag en aanloopstraten komen aan de orde in dit Stadscafé met o.a. Hendrik Haafkens en Remco Feith.

De binnenstad van Zutphen is alom geprezen om haar pittoreske straatjes, historische panden en bijzondere winkels. Winkelend publiek en toeristen weten de stad om die kwaliteiten te vinden. Tegelijkertijd loert er het gevaar dat de binnenstad enkel een decor vormt waar verder niks te beleven valt. Winkeliers hebben te maken met veranderend consumentengedrag, nieuwe ondernemers krijgen moeilijk financiering, winkelpanden staan lang leeg, de dynamiek in de vastgoed is ver te zoeken. Vinden we het prima de binnenstad als decor of willen we wel levendigheid, economische bedrijvigheid, dat er geleefd wordt? En hoe bereiken we dat dan?

 

DEBAT: 18 NOVEMBER 2015

Iedereen is om 19.30 uur welkom in het Pakhuis Noorderhaven aan de achterzijde van het station.

Inloop met koffie en thee vanaf 19.00 uur.

 

De discussie leiden we in met een tweetal sprekers.

 

  • Hendrik Haafkens, beleidsmedewerker cultuurhistorie gemeente Zutphen
    Een nieuwe subsidieregeling moet nieuw leven inblazen in Wonen boven Winkels. Hoe kunnen we eigenaren over de streep trekken?
  • Remco Feith, binnenstadsmanager Zutphen
    Remco Feith presenteert de ‘Kwaliteitskaart Binnenstad’, die samen met lokale ondernemers is ontworpen. Kan zo een levendige toekomst voor de binnenstad gegarandeerd worden?

 

Onder leiding van de bevlogen moderator Eduard Plate, specialist vestigingsbeleid en retailmanagement uit Zwolle, gaat het publiek in gesprek met een prominent debatpanel met o.a.:

  • Uko Post (gemeente Zutphen)
  • Jan ten Hove (Rabobank Zutphen)
  • Jolke Springer (Ons Huis) 
  • Silvia Heyl (Wijnhuisfonds).

 

Tussendoor zal een aantal binnenstadondernemers vertellen hoe zij inspelen op de maatschappelijke trends. Wethouder Oege Bosch sluit de bijeenkomst af met een reflectie op het debat. Informeel napraten is mogelijk tijdens de aansluitende netwerkborrel.

 

Professionals in de architectuur, stedenbouw en ruimtelijke ordening – Géke de Wilde, Sylvie Uenk en Silvester van Veldhoven – hebben het programma vormgegeven namens Architectuurcentrum Rondeel. De bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdragen van het Stimuleringsfonds voor Creatieve Industrie.

 

Het stadscafé is een activiteit van Architectuurcentrum Rondeel in Deventer op initiatief van een aantal ondernemers in de architectuur en ruimtelijke ordening in Zutphen-Warnsveld.

 

Foto: Sylvie Uenk 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *