Agenda

Steengoed… keibest | Metselen voor groot en klein tijdens Dag van de Bouw

DAG VAN DE BOUW | 04-06-2016 | 10.00 – 17.00 UUR

Op 4 juni tussen 10.00 en 16.00 uur laten leerlingen van het opleidingsbedrijf Bouwmensen Deventer (onderdeel van Technicampus Deventer) hun vakmanschap zien. Zij metselen bij Architectuurcentrum Rondeel aan de Stromarkt tijdens de Dag van de Bouw een traditionele korfboog.

 

Ook zijn er demonstraties van snij- en knipvoegwerk. Voor de allerkleinsten zijn er ministeentjes waarmee kinderen zelf aan de slag kunnen. Toegang is gratis.

Architectuurcentrum Rondeel en Bouwmensen Deventer laten met deze ludieke actie zien dat vakmensen in de bouw onmisbaar zijn.

Docent Anton Sibelt: “Vakmanschap lijkt door innovatie in de bouwproductie een steeds kleinere rol te spelen. Vaak wordt mij de vraag gesteld of de traditionele vakman nog bestaat en welke rol vakmanschap en materiaalkennis überhaupt nog spelen in deze tijd. Op de Dag van de Bouw laten we zien hoe het is om metselaar te zijn!”

 

Deze livemetselactiviteit is onderdeel van de reeks ‘Steengoed… Keibest’, waarmee Architectuurcentrum Rondeel de baksteen als traditioneel én innovatief bouwmateriaal centraal stelt.

 

DAG VAN DE BOUW – ZATERDAG 4 JUNI 2016

Tijdens de Dag van de Bouw zijn de openingstijden van Architectuurcentrum Rondeel verruimd. De expositie Steengoed… Keibest is op deze dag te bezoeken tussen 10.00 en 17.00 uur.

 

De expositie legt een focus op baksteen als symbool voor duurzaamheid, kwaliteit, traditie en ambacht. Geëxposeerd worden traditionele metselwerkverbanden maar ook innovatieve technieken en lokale en nationale voorbeelden van metselwerkarchitectuur.

  

Dag van de Bouw 2016

De Dag van de Bouw wordt in 2016 voor de 11de keer georganiseerd door Bouwend Nederland. Op rond 200 plaatsen in Nederland zijn op deze dag bouwlocaties en bouwbedrijven opengesteld voor bezoekers. www.dagvandebouw.nl

 

{ppgallery}/20160604-Dag-van-de-Bouw{/ppgallery}

 

Foto: Metselaar Patrick Beltman, bouwbedrijf Mensink uit Broekland.

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *