Agenda

Super Minecraft Event Plekken van Plezier

GAMING EVENT | 14-09 | 14:00 – 15:30 UUR

Ben jij een echte Minecraft-fan? En wil je graag samen met anderen een paar uurtjes in onze prachtige Bibliotheek aan de Stromarkt vertoeven en Minecraften?

Schrijf je dan snel in voor de Minecraft Challenge op zaterdag 14 september. Samen met andere bouwers ga je aan de slag met uitdagende opdrachten en worden je Minecraft-vaardigheden op de proef gesteld.

Kosten 3 euro per workshop en deelnemer, locatie is de Bibliotheek Centrum aan de Stromarkt. Voor laptops wordt gezorgd.

“Plekken van Plezier”

We nemen je mee terug in de tijd naar het Deventer van vroeger. In deze tijd mochten de meeste kinderen niet naar school omdat zij moesten werken. Maar het leven was voor de kinderen niet altijd zwaar, er mocht ook plezier gemaakt worden. Verken in Minecraft de digitale “Plekken van Plezier” van vroeger. Zoals een oude bioscoop, de kinderkamers van vroeger en uiteraard hun speelgoed. Ga op zoek naar codes, speur naar aanwijzingen en kraak raadsels waar je een prijs mee kunt winnen. Hint-hint-hint: het is supergaaf !!!!

De hele zomer Minecraften

Heb je zin in een leuke zomer met Minecraft? In de Bibliotheek Deventer kan je de hele zomer tot en met 14 september nog mee doen aan de Minecraft-Speurtocht. Er zijn elke dag twee computers met Minecraft beschikbaar.

Get your Gadget!

Tijdens Open Monumentendag op 14 september kan je de gekraakte codes inruilen voor een cadeau dat je écht niet wilt missen! Kom met je gekraakte codes naar het museum Geert Grootehuis in Deventer en ruil de codes in voor de oplossing van het raadsel. Als je naar de stad gaat, zoek dan de dingen die je ook in Minecraft gevonden hebt.

Wil je aanmelden?

Meld je dan aan via deze link

Er zijn 30 plekken, vol is vol!

Info voor je (groot-) ouders:

Deze educatieve activiteit wordt aan alle kinderen aangeboden in het kader van Open Monumentendag 2019. Spelenderwijs beantwoorden de kinderen vragen en lossen ze raadsels op over gebouwen en tradities uit de Deventer geschiedenis. Ondertussen leren zij dus van alles over Deventer en de oude bouwwerken die vandaag de dag nog steeds in de stad te vinden zijn. Het thema van Open Monumentendag is “plekken van plezier” – de raadsels in de Minecraft-wereld gaan over plekken, waar kinderen in de stad van vroeger plezier konden beleven- zoals een oude bioscoop, de kegelbaan etc. Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar t/m 14 jaar.

  • 14 juli t/m 14 september – op eigen gelegenheid mee doen aan de virtuele speurtocht in Bibliotheek Centrum (gratis)
  • 14 september – Minecraft-Event, virtuele speurtocht onder begeleiding van een docent (3 Euro)
  • 14 september – Haal een leuke herinnering op, bij Geert Grootehuis in Deventer

Kijk voor meer info op:

https://www.bibliotheekdeventer.nl/actueel/agenda/1393-minecraft-workshop
www.rondeeldeventer.nl
www.geertgrootehuis.nl

Deze activiteit wordt u aangeboden door: De Bibliotheek Deventer, Archeologie Deventer, Museum Geert Groote Huis en Architectuurcentrum Rondeel in samenwerking met Stichting GeoFort Herwijnen. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Deventer, de provincie Overijssel en de belangeloze inzet van onze vrijwilligers.

Foto’s: Stichting GeoFort, Herwijen

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *